Rasturnare de situatie in Japonia. Rossi cade iar Marc Marquez castiga al treilea titlu mondial din cariera

Rasturnare de situatie in Japonia. Rossi cade iar Marc Marquez castiga al treilea titlu mondial din cariera
  • Marc Marquez a castigat Marele Premiu al Japoniei la MotoGP
  • Ambii piloti ai celor de la Yamaha au cazut si au fost nevoiti sa abandoneze
  • Marquez si-a adjudecat astfel cel de-al treilea titlu mondial din cariera la clasa regina
Distribuie pe Facebook

Marc Marquez, pilotul celor de la Repsol Honda, a castigat Marele Premiu al Japoniei la MotoGP. Odata cu aceasta victorie, spaniolul si-a adjudecat deasemenea cel de-al treilea titlu mondial din cariera la clasa regina.

Fanii multiplului campion mondial la MotoGP, Valentino Rossi, au fost in culmea fericirii dupa ce acesta a reusit o calificare in pole position pentru cursa de duminica. Dar, in nefericire, ghinionul a fost de partea Doctorului, care a avut un start slab.

Marc Marquez a profitat de greseala italianului si a trecut in fruntea cursei in primul viraj, urmat fiind de un Jorge Lorenzo suferind dupa cazatura din sesiunea de antrenamente libere. Au urmat mai multe rocade, cu Lorenzo si Rossi trecand de Marquez, ca mai apoi tanarul spaniol sa recupereze pozitia a doua.

Marele Premiu al Japoniei la MotoGP

Pilotul celor de la Suzuki, Aleix Espargaro, a avut un start perfect in Japonia, si a reusit sa treaca de Rossi pentru scurt timp, deoarece pilotul celor de la Yamaha a revenit si si-a consolidat a treia pozitie.

Doctorul a fortat in cel de-al doilea tur, si a reusit sa treaca in prima faza de Marquez, dar acesta din urma a revenit inca o data si a plecat in urmarirea lui Lorenzo. Dupa mai multe tururi in care i-a suflat acestuia in ceafa, Marc a atacat decisiv si a preluat conducerea.

Trecand la randul sau de colegul de echipa, Valentino Rossi s-a apropiat la o secunda de pilotul de la Honda, dar din nefericire a cazut in virajul cu numarul 10. Comisarii de cursa au fost nevoiti sa intervina pentru a ridica motocicleta de pe italian, care a urcat in sa doar pentru a ajunge la boxe, unde a abandonat.

Marele Premiu al Japoniei la MotoGP

Andrea Dovizioso a trecut de Aleix Espargaro, iar Lorenzo a trecut din nou pe locul secund, dupa cazatura lui Rossi. Ghinionul a fost de partea echipei de uzina Yamaha, deoarece Jorge Lorenzo a cazut la randul sau in virajul 9, spulberandu-si astfel orice sansa la titlul mondial.

In urma acestui eveniment, Dovizioso a terminat cursa din Japonia pe locul doi, fiind urmat de Vinales si Espargaro. Cal Crutchlow a venit pe cinci, Pol Espargaro pe 6, si Alvaro Bautista pe 7. Topul 10 a fost completat de Danilo Petrucci, Scott Redding si Stefan Bradl.

Odata cu victoria din Japonia, si datorita avansului considerabil pe care il are in fata lui Rossi in clasamentul general, spaniolul Marc Marquez devine campion mondial pentru a treia oara in cariera la clasa regina, cu 3 etape inaintea finalului de sezon.

Marele Premiu al Japoniei la MotoGP

Urmatoarea etapa din calendarul Motomondialului de Viteza va fi gazduita de Australia, si se va desfasura in perioada 21-23 octombrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe