Red Bull Romaniacs 2011 se prefigureaza a fi un duel intre Chris Birch si Graham Jarvis

Red Bull Romaniacs 2011 se prefigureaza a fi un duel intre Chris Birch si Graham Jarvis
Editia cu numarul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va debuta oficial sambata, cand la ora 8.30 am incep calificarile pentru Prologul programat in centru Sibiului la ora 14.00. O mare parte din rideri au ajuns deja in Romania, iar punctul de maxim interes este duelul dintre Chris Birch (KTM - Noua Zeelanda) si Graham Jarvis (Husaberg - Marea Britanie)
Distribuie pe Facebook
Vineri, 15 iulie, este ziua rezervata verificarilor tehnice si administrative, iar dupa ora 17.00 antrenamentelor pentru Prolog. Graham Jarvis si Chris Birch au ajuns deja in Romania si cei doi promit un adevarat show atat la Prolog sambata cat si in cele patru zile din munti. Chris Birch a castigat editia din 2010 a Red Bull Romaniacs si s-a clasat pe podium la fiecare participare, in timp ce Graham Jarvis este castigatorul editiei din 2008, iar anul acesta a venit la Sibiu din postura de castigator al The Tough One si Hell's Gate. Anul trecut Graham a terminat cel mai dificil raliu hard enduro din lume cu al doilea timp si a declarat ca pe el l-ar avantaja mult daca traseul ar fi ingreunat de ploaie.

Ce este Red Bull Romaniacs?

Istoria ultimului eveniment sportiv care va poarta prin salbaticia Europei incepe cu mai mult de sapte ani in urma, dar provocarea a fost lansata in 2004. Capul de afis al primei editii a RedBull Romaniacs a fost unul dintre cei mai buni motociclisti din lume - Cyril Despres. Organizatorul acestui eveniment este Martin Freinademetz, un om care si-a dedicat viata sporturilor extreme si care a incercat totul - de la competitii pe zapada, la Sahara, Atacama (cel mai arid desert al lumii) si salbaticia Muntilor Carpati.
Romaniacs este raliul hard-enduro care le ofera atat concurentilor, cat si fanilor sansa de a descoperi frumusetea si salbaticia Carpatilor.
Datorita Prologului ce se desfasoara in centrul orasului, Red Bull Romaniacs este un eveniment extrem care e aproape de public. La sase dintre editiile anterioare, bulevardul principal din Sibiu a fost considerat locatia perfecta pentru Prolog. Dupa o zi in oras, pilotii se vor duce in munti pentru partea cea mai dura, un traseu plin de bolovani, copaci, in care vor avea de infruntat urcusuri si coborasuri extrem de abrupte, traversari de rauri etc.
In fiecare an, magia Red Bull Romaniacs cucereste tot mai multe tari. Filmul editiei 2010 a fost difuzat in 215 de tari, atat din Europa, cat si in state precum SUA sau Africa de Sud. Numarul tarilor in care s-a difuzat competitia a crescut cu 25 comparativ cu editia din 2009. In total Red Bull Romaniacs s-a vazut la tv in aproximativ 1380 de ore.

Red Bull Romaniacs 2011

183 de rideri din 32 de tari s-au inscris la cea de-a opta editie a Red Bull Romaniacs. In 2011, organizatorii competitiei, coordonati de Martin Freinademetz, au pregatit trasee pe care nu s-a mai mers pana acum. Aceste zone noi incluse in rutele Red Bull Romaniacs se datoreaza si initiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orastie.

Si in acest an concurentii vor avea in medie, in functie de clasa (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single, Hobby Team) intre 100 si 200 de km de traseu in zilele din munti.

Pe 16 iulie se da startul oficial in raliu cu sesiunea de calificari pentru Prolog , programata incepand cu ora 08.30. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor rasuna motocicletele riderilor calificati pentru Prolog. De la fiecare clasa pentru Prolog se califica primii 16 piloti, iar timpul obtinut este luat in calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminica, 17 iulie.

Ca si anul trecut, in 2011 se va merge prin Muntii Cindrel, Fagaras, pe valea Lotrioarei, si, de anul acesta, prin muntii Sureanu. Duminica, se va pleca spre muntii Fagaras, unde organizatorii Red Bull Romaniacs le-au pregatit riderilor o coborare al carei nume spune totul: "Jonny what the f+++". Cu alte cuvinte, doar cei mai curajosi se vor incumeta sa parcurga aceasta portiune pe motocicleta. Luni 18 iulie, se va ajunge in zona Voineasa unde traseul ii va purta pe concurenti prin zone mirifice. A treia zi in munti include aproape in totalitate trasee nemaiutilizate pana in prezent la nici o editie Red Bull Romaniacs. Pe 19 iulie, se ajunge in Orastie, iar concurentii vor vedea zona in care au trait dacii si chiar vor parcurge rute utilizate de ei acum mai bine de 2.000 de ani. A patra zi si ultima din munti va avea finisul ca si in 2010, in centrul Sibiului, pe Podul Minciunilor. Fara doar si poate, cine nu va minti de-a lungul editiei 2011 a Red Bull Romaniacs va putea ajunge la finis; cine va incalca insa aceasta regula este clar ca nu va ajunge pe pod.
In ceea ce ii priveste pe concurentii romani, in 2011 avem la start 21 printre acestia numarandu-se si echipa integral feminina formata din Sorina Sandu si Andreea Goga. Din cei 21 de rideri romani, care vor incerca sa lupte cu pilotii veniti din alte 31 de tari pentru a termina printre primii infruntarea cu traseele dificile din Carpati, doi sunt favoriti ai publicului sibian. Este vorba despre Ioan Tara si Paul Fratila participanti la clasa Expert Single. Tara pana in urma cu trei ani a fost track manager la Red Bull Romaniacs, insa a decis ca dupa munca depusa pentru realizarea traseelor se poate "odihni" in postura de concurent.
Emanuel Gyenes de la Vectra Racing este singurul rider care a concurat la toate editiile Red Bull Romaniacs si in 2011 vine la Sibiu cu un nou titlu adaugat in palmares. Este vorba despre castigarea Dakar-ului 2011 la clasa Maraton. Mani va participa la clasa Pro, unde in 2010 a terminat pe locul 9. Tot la clasa Pro concureaza si Ervin Kovacs care dupa ce aparticipat doi ani la rand la Erzbergrodeo a decis sa isi incerce norocul si in cel mai dificil raliu hard enduro din lume.
Lucian Neaga, castigatorul de la Hobby Single din 2010 a hotarat sa urce o treapta, iar in acest an concureaza la Expert Team alaturi de Daniel Conopan.
Cea mai interesanta categorie in ceea ce priveste numarul de concurenti romani este Hobby Team. Patru echipe vor lua startul la aceasta clasa printre acestea aflandu-se si TipTil Team, din a carei componenta fac parte Dani Otil si Krisztian Nagy.
Dragostea pentru enduro se transmite de la o generatie la alta. Asa ca in 2011 avem la Hobby Team echipa Dunca formata din Romeo Dunca, primul pilot roman care a concurat in Dakar si fiul acestuia Cristi.

Prologul - imagini live pe www.redbullromaniacs.com

Cu sprijinul Video & Satelits, pentru prima data in istoria Red Bull Romaniacs Prologul va fi transmis live. Show-ul din centrul Sibiului va putea fi urmarit incepand cu ora 13:50 de cei care acceseaza www.redbullromaniacs.com . In plus, datorita partenerului Cocor Media Channel Prologul va putea fi vazut live de toti cei care trec pe langa magazinul Cocor din Bucuresti.

Live tracking si in 2011

Fanii pot sa isi urmareasca favoritii accesand incepand cu prima zi in munti (duminica 17 iulie) www.redbullromaniacs.com. Pe site este disponibila optiunea live tracking, unde introducand numarul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se afla acesta pe traseu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 15 Iulie 2011