Regal european pe circuitul de motocross din Zarnesti

Regal european pe circuitul de motocross din Zarnesti
Circuitul de motocross din Zarnesti a gazduit pe 5 iunie cea de a patra etapa a sezonului 2010 din Campionatul European de Motocross. Cursa clasei 65 cmc a fost castigata de Brian Hsu - Germania, la 85 cmc s-a impus Tim Gaiser * Slovenia, iar pe primul loc la Open s-a clasat Nenad Sipek din Croatia.
Distribuie pe Facebook

La start au fost prezenti 79 de piloti din 20 de tari, 11 din acestia fiind riderii romani care s-au bucurat ca au avut sansa sa isi masoare fortele cu pilotii care fac sezoane complete in campionatul european.

Din pacate, insa nu toti cei 11 romani au si concurat in cele doua manse ale cursei de la Zarnesti. Julian Raduta inscris la clasa Open si privit ca favorit la top 15 s-a accidentat la glezna stanga in calificari si a fost nevoit sa priveasca cursele de pe margine. Chiar in ziua in care a implinit 16 ani, David Husarciuc nu s-a putut bucura de aceasta etapa de campionat european, din cauza unor probleme tehnice fiind nevoit sa se retraga dupa jumatatea primei manse.

Eroul etapei a fost Geroge Cabal. La mai putin de trei luni dupa o accidentare foarte grava survenita in timpul etapei de campionat est-european din Grecia in urma careia si-a fisurat ficatul, George a tinut neaparat sa concureze in cursa de la Zarnesti. Desi, medicii i-au recomandat sa stea departe de motocicleta timp de sase luni, pilotul in varsta de 17 ani a evoluat in cele doua manse ale cursei clasei Open clasandu-se in final pe locul 18.

Cel mai bun pilot roman la clasa Open a fost Adrian Raduta, campion est European in sezonul 2009, si ocupantul locului 13 in etapa de la Zarnesti.


Petter Goris * membru al Comisiei Europene de Motocross:

"Circuitul de motocross de la Zarnesti este unul foarte frumos, iar evenimentul de astazi a fost unul foarte bun. Organizatorii s-au achitat de toate sarcinile, iar din punctul meu de vedere ca si reprezentant al Uniunii Europene de Motocross pot spune ca aceasta a fost una din cele mai bune etape de campionat pentru clasele 65 cmc, 85 cmc si Open. Din punctul nostru de vedere etapa de la Zarensti va fi inclusa si in calendarul sezonului 2011"



Clasament final clasa 65 cmc
1. Brian Hsu * Germania
2. Tamur Talviku * Estonia
3. Noud Van Kraaij * Olanda
...............................................
13. Robert Tompa * Romania
...........................................
19. Alin Gradinaru * Romania
...............................................
Clasament final clasa 85 cmc
1. Tim Gaiser * Slovenia
2. Micha Boy De Wall * Olanda
3. Jorge Zaragoza Beltran * Spania
...........................................
28. Ionut Corbea * Romania

Clasament final clasa Open
1. Nenad Sipek * Croatia
2. Dimitry Parshin * Rusia
3. Lukasz Lonka * Polonia
.............................................
13. Adrian Raduta * Romania
...............................................
16. Istvan Balazs * Romania
17. Mihai Stoichescu * Romania
18. George Cabal * Romania
...............................................
20. Cristian Patrascoiu * Romania
21. Ionut Cojanu * Romania
22. David Husarciuc * Romania

Vom reveni cu rezultatele detaliate si fotografii din cea de a 4-a etapa a Campionatului European de Motocross organizata pe circuitul din Zarnesti.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2010