Stunt Ride Show – simfonia acrobatiei pe 2 roti

Stunt Ride Show – simfonia acrobatiei pe 2 roti
Stunt Riding este un sport extrem pe 2 roti ce presupune miscari acrobatice si de indemanare cu motocicleta si al sau rider. In Stunt este permisa orice miscare si acrobatie periculoasa, limitata numai de curajul pilotului. Cum arata o motocicleta de Stunt si care sunt miscarile cele mai cunoscute si interesante?
Distribuie pe Facebook

O motocicleta de Stunt este de obicei una din gama Sport sau Supersport, special pregatita. Ideea generala este aceea de a face motorul sa reziste la impact si la diverse miscari bruste. Mai exact, o motocicleta de Stunt are protectii pentru componentele motorului si a sasiului, cum ar fi Cadrul de Impact (Crush Cage), protectii ale furcii frontale sau ale celei din spate, dar si o bara de frictiune speciala, montata in spate, ce permite motorului sa stea la verticala fara sa se rastoarne (Scrape bar). Mai sunt multe alte elemente de protectie si siguranta ce pot fi montate la o motocicleta de Stunt. La acestea se mai adauga si frana de mana - frana rotii spate este de obicei activata la picior, dar diferite miscari in Stunt Riding nu permit accesul la frana de picior. Prin urmare, riderul isi modifica frana de picior pentru a o putea tine apasata cu mana in diverse miscari de echilibru.

Stunt Ride Show - simfonia acrobatiei pe 2 roti Stunt Ride Show - simfonia acrobatiei pe 2 roti

Printre cele mai interesante miscari in Stunt Ride se numara celebrul Wheelie, adica mersul pe roata din spate. Acesta poate fi combinat cu diverse alte miscari ale riderului sau ale motorului.

Stunt Ride Show - simfonia acrobatiei pe 2 roti

Urmatoarea miscare, ceva mai dificila, este Stoppie, atunci cand, in franare, motocicleta ramane numai pe roata din fata. Printre miscarile dificile se numara Ape Hanger (Maimuta Atarnata), cand motocicleta merge singura si riderul este tras de aceasta, cu picioarele pe asfalt, in timp ce se tine cu mainile de bara de frictiune.

Stunt Ride Show - simfonia acrobatiei pe 2 roti

In Stunt Ride, limitele de miscare si elemente de acrobatii sunt aceleasi ca in patinajul artistic. Adica nu exista vreo limitare in fantezia si curajul pilotului de Stunt. Mereu apar si se inventeaza miscari noi. Fie ca pilotul merge pe motocicleta cu spatele inainte, fie ca merge pe langa motor, sau sta in doua maini pe rezervor, face burnout cu motocicleta culcata sau merge in viteza in picioare complet, pe saua motorului, cu mainile in sus, acest sport se caracterizeaza prin gradul sau urias de spectacol si senzatie pe care il face in randul spectatorilor care raman cu sufletul la gura. Cu siguranta, nimic nu este mai spectaculos in universul motocicletelor decat Stunt Riding!
Vino si tu in acest weekend, la Real Pallady, sa asisti la demonstratiile unor Stunteri adevarati!

Stunt Ride Show - simfonia acrobatiei pe 2 roti

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Stunt Ride Show – simfonia acrobatiei pe 2 roti
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 1 Iulie 2010