Viteza, adrenalina si un spectacol de Campion Mondial - BMW Motorrad Show

Viteza, adrenalina si un spectacol de Campion Mondial - BMW Motorrad Show
BMW Group mopolizeaza sfarsitul de saptamana cu o serie de evenimente de condus care implica multa adenalina. Nordul capitalei devine spatiu de desfasurare al cailor putere, cu sesiuni de teste si training pentru clienti: BMW M Drive Tour in cadrul aeroportului Baneasa si BMW Motorrad Raider Training, intr-un spatiu special amenajat in cadrul parcarii Selgros. Totul culmineaza cu BMW Motorrad Show in parcarea Mall Baneasa, duminica, 20 mai de la ora 17:30. Va fi un spectacol unic in Romania care il va avea in prim plan pe Chris Pfeiffer, Campion Mondial la World Stunt Riding, si pe pilotul roman Claudiu David.
Distribuie pe Facebook
BMW M Drive Tour

BMW, o marca definita prin placerea de a conduce, a construit de-a lungul anilor o traditie in organizarea evenimentelor de condus. "Este modul cel mai elocvent prin care putem sa demonstram potentialilor nostri clienti valorile si esenta BMW", explica Nina Bratfalean, marketing manager BMW Group Romania. BMW M Drive Tour este incununarea programului de evenimente din acest an: ofera oportunitatea unor sesiuni de teste cu cele mai performante, mai sportive si mai puternice modele ale marcii - gama BMW M.
Aflat la a doua editie, evenimentul programat in perioada 17-20 Mai va fi organizat pentru prima oara in cadrul Aeroportului Baneasa, un spatiu ideal in ceea ce priveste indeplinirea standardelor de siguranta. Aproximativ 200 de participanti vor avea oportunitatea sa struneasca 8 automobile care ofera in total 4050 CP.
BMW M Drive Tour se va desfasura sub forma a trei excercitii de condus organizate de pilotul roman Claudiu David care au ca obiectiv nu numai probarea calitatilor dinamice ale modelelor testate, dar si educarea in spiritul sigurantei in trafic. Cu o experienta unica de condus atat in raliuri, cat si pe circuit, David este singurul roman instructor acrediat si cu o participare internationala activa la "BMW Driving Experince", una dintre primele si cele mai apreciate scoli de condus si pilotaj dezvoltate de un producator de automobile, deschisa deja din 1977.
Punctul central al exercitiilor va fi oportunitatea de a conduce cel mai nou si sportiv M - BMW M5. Cu un propulsor V8 M TwinPower M Turbo de inalta turatie care dezvolta 412 kW/ 560 CP, acesta este cel mai puternic model de serie pe care BMW l-a produs vreodata. A cincea generatie a primului sedan super-sport din lume impresioneaza prin performante tehnologice, prin agilitatea asigurata de tractiunea spate si distributia perfecta de mase, dar si printr-o eficienta remarcabila cu un consum de numai 9,9 litri in conditiile unui ciclu de testare UE. De notat sunt si varful de putere atins intre 6000 si 7000 rpm, precum si cuplul maxim de 680 Nm oferit deja de la 1500 rpm.
BMW Motorrad Raider Training

BMW Motorrad Raider Training este primul program initiat de BMW Group dupa preluarea marcii BMW Motorrad in Romania. Este un proiect organizat cu instructori oficiali ai marcii care urmareste imbunatatirea siguratei in trafic.
Programat a se desfasura in perioada 17-20 Mai, va include trei sesiuni intensive de training de cate 8 ore. In total aproximativ 30 de cursanti isi vor putea imbunatatii semnificativ abilitatile de condus. Un aspect important al programului este ca participantii evolueaza pe motocicletele proprii, acumuland experienta extrem de valoroasa pe care o pot folosi direct si imediat in trafic.
BMW Motorrad Raider Training este un program in crestere si vine in contextul unei nevoi acute pentru imbunatatirea sigurantei rutiere. Programul este planificat sa se extinda cu primii instructori autorizati romani pana la sfarsitul acestui an, ceea ce va duce la o agenda mai incarcata de evenimente pentru 2013.
BMW Motorrad Show

Organizat duminica, 20 Mai, incepand cu ora 17:30 in Parcarea Baneasa, BMW Motorrad Show il are in prim plan pe Chris Pfeiffer, cu doua demonstratii de stunt riding, un sport extrem de spectaculos care include acrobatii si cascadorii cu motocicleta. Accesul pentru public va fi liber.
Atlet Red Bull si pilot oficial BMW Motorrad, Chris Pfeiffer are patru titluri mondiale consecutive de stunt riding evoluand pe un F 800 R. In urma performantelor obtinute, BMW a creat si o editie speciala a acestei motociclete care poarta numele campionului.
Cu prima motocicleta deja de la 5 ani, Chris Pfeiffer are o cariera dedicata celor doua roti. A inceput cu trial, un alt sport spectaculos care persupune parcurgerea in echilibru pe motocicleta a unui circuit cu obstacole. Dupa 1992 a inceput realizarea unor serii de spectacole si demonstratii de trial, trecand la o cariera profesionista in 1996. Din anul 2000 s-a dedicat stunt riding-ului urmand sa devina sinonim cu acest sport dupa suita de titluri mondiale si europene obtinute.
BMW Mototrrad Show va fi completat de demonstratii ale noului BMW M5 realizate de Claudiu David si de un traseu trail parcurs de Ioan Tara - Campion Red Bull Romaniacs la clasa Expert Single 2011 cu BMW G 450 X. Tara va evolua acum pe Husqvarna TE 310, motocicleta Campioana Mondiala in 2011, o alta marca din portofoliul BMW Group.
Zsolt Sarvari, BMW Motorrad official trainer, va fi de asemenea prezent la eveniment pentru o serie de demonstratii ilustrand programul BMW Motorrad Raider Training.

Incepand de astazi, 16 mai, pasionatii pot admira deja motocicleta lui Chris Pfeiffer, un BMW F 800 R special pregatit pentru probe de stunt riding. Aceasta este prezentata in zona Food Court a Mall Baneasa, alaturi de trei modele istorice BMW din colectia personala a lui Dan Pisica: BMW R 80 RT (1984), R 100 S (1980) si R 100 GS (1988). Este o evocare a istoriei de aproape 90 de ani a BMW ca producator de motociclete, prima fiind construita in 1923. Unul dintre cele mai importante modele prezentate va fi R 100 GS, cu o versiune similara BMW obtinand primul titlul Dakar dintr-un total de sase.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2012