Land Rover confirma un off-roader extrem. Conceptul Project Hero luat ca sursa de inspiratie

Land Rover confirma un off-roader extrem. Conceptul Project Hero luat ca sursa de inspiratie
  • Land Rover se gandeste inca la un off-roader extrem
  • Acesta ar putea fi botezat Discovery SVX
  • Prototipul Project One va fi folosit ca sursa de inspiratie
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului britanic de automobile a recunoscut ca se gandeste inca la dezvoltarea unui off-roader extrem. Acesta ar urma sa se numeasca Discovery SVX si s-ar putea inspira din conceptul Project Hero.

Land Rover vorbea despre un off-roader extrem inca din 2015, atunci cand oficialii companiei sustineau ca un astfel de model urmeaza sa fie botezat Discovery SVX si sa fie lansat pe piata in maxim 18 luni. Chiar daca timpul a trecut, constructorul britanic nu a uitat de el, dovada stau si cele mai recente afirmatii facute de seful diviziei Special Vehicle Operations (SVO) din cadrul Jaguar Land Rover.

Land Rover Project Hero

Intr-un interviu acordat celor de la AutoExpress, John Edwards a precizat ca in viziunea lui, un astfel de model "ar fi ceva intre Paris-Dakar si Camel Trophy", doua dintre cele mai dificile raliuri la care britanicii au concurat de-a lungul anilor. Partea si mai buna este ca Land Rover ar avea si un model de la care sa plece, sau mai bine spus un concept.

Land Rover Project Hero

Este vorba de Project Hero, un vehicul prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si construit special pentru Crucea Rosie din Austria. Bazat la randul sau tot pe Discovery, acesta vine, printre altele, cu o drona montata pe acoperis, tehnologie de ultima ora, mai multe compartimente pentru depozitarea uneltelor, sau diferite puncte de incarcare USB si prize de 12-V pentru echipamente electrice.

Land Rover Project Hero

In plus, vehiculul cu pricina urmeaza sa fie testat la maxim in Alpii austrieci in urmatorul an, iar daca totul merge conform planului, nu vedem de ce Land Rover nu l-ar putea folosi drept sursa de inspiratie pentru un viitor Discovery SVX. Desigur, drona si echipamentele folosite pentru salvarea ranitilor nu se vor regasi pe versiunea de productie.

Land Rover Project Hero

Data exacta a lansarii ramane inca o mare necunoscuta, insa avand in vedere ca initial trebuia sa debuteze pe piata la mijlocul lui 2016 sau la inceputul lui 2017, noul Land Rover Discovery SVX ar putea fi prezentat cel mai probabil pe parcursul acestui an.

Land Rover Project Hero

Land Rover Project Hero

Land Rover Project Hero

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Land Rover Project Hero
mai multe