A salvat un FERRARI de la "moarte" iar acum vrea sa-l restaureze complet. Masina nu a mai fost pornita de 13 ani

A salvat un FERRARI de la "moarte" iar acum vrea sa-l restaureze complet. Masina nu a mai fost pornita de 13 ani
  • Gasit intr-un garaj din Macao
  • Nepornita de 13 ani
  • Caroseria va fi si ea restaurata complet
Distribuie pe Facebook

Acest Ferrari F355 a fost cumparat de un britanic iar acum va fi restaurat complet. Masina a fost gasita intr-un garaj, acolo unde a stat din 2007 si pana acum, acoperita numai cu o folie de plastic.

Ferrari-ul F355 este preferatul multor impatimiti auto. Super masina italiana a fost produsa intre anii 1994 si 1999, in versiune coupe si decapotabila, iar design-ul semnat de Pininfarina pare ca nu a imbatranit mai deloc.

Nici din punct de vedere al performantelor nu sta rau. Motorul V8 de 3.5 litri, aspirat natural si montat central, dezvolta 380 de cai putere si ii permitea masinii sa atinga 100 de km/h in 4.7 secunde si sa aiba o viteza maxima de 295 km/h.

Ferrari F355

In cei 5 ani, Ferrari a produs putin peste 11.200 de exemplare iar unul tocmai a fost salvat acum "de la moarte". Este vorba despre exemplarul pe care il poti admira in aceste imagini, gasit intr-un garaj din Macao de un cetatean britanic.

Omul nostru analiza un alt Ferrari emblematic, celebrul 512 TR, cand a vazut acest F355 parcat langa el, acoperit cu o simpla folie din plastic. Cand a ridicat folia a vazut masina finisata in nuanta Verde Silverstone, cu mult-dorita transmisie manuala si cu scaunele optionale din fibra de carbon. Dupa cateva investigatii a reusit sa dea de proprietar si a cumparat-o fara sa stea pe ganduri.

Ferrari F355

Potrivit documentelor, masina a fost inmatriculata pentru prima data in Macao in iulie 1995 si pana in 2007 a parcurs numai 10.000 de kilometri. In ultimii 13 ani masina a stat, nepornita, in garajul de care pomeneam mai sus. Atat au reusit sa afle specialistii de la H.R Owen Ferrari din Londra, cei insarcinati cu restaurarea super masinii anilor '90.

Dupa ce a fost importata in Marea Britanie, mecanicii au putut sa vada consecintele pastrarii in acele conditii. Fluidele au disparut, foarte multe piese au fost corodate iar sobolanii au ros cablajele.

Ferrari F355

Ferrari F355

A urmat o munca titanica care a presupus demontarea motorului, curatarea lui, inlocuirea mai multor componente - inclusiv a pompelor - curatarea rezervorului de combustibil si a conductelor de alimentare, inlocuirea catalizatoarelor, bateriei sau a injectoarelor. Dupa toate acestea, motorul V8 a pornit pentru prima data in 13 ani.

Ferrari F355

Apoi, cei de la H.R Owen Ferrari au inlocuit sistemul de aer conditionat, franele, amortizoarele si rotile iar acum va urma o reconditionarea completa a caroseriei. Proprietarul vrea sa pastreze masina in superba nuanta Verde Silverstone si dupa ce va fi restaurata vrea sa o certifice la cei de la Ferrari Classiche.

Ferrari F355

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari F355
mai multe