A tinut-o pe loc 27 de ani, iar acum o vinde. INDICIU: este o masina pentru cunoscatori

A tinut-o pe loc 27 de ani, iar acum o vinde. INDICIU: este o masina pentru cunoscatori
  • Un Opel Manta cu numai 97 km la bord a fost scos la vanzare
  • Exemplarul cu pricina face parte din seria GSi
  • Cumparatorul va avea de scos din buzunare suma de 59.500 euro
Distribuie pe Facebook

Introdus pe piata la inceputul anilor '70 si oferit in doua generatii complet diferite, modelul Manta este unul dintre cele mai cunoscute si, totodata, apreciate Opel-uri din istoria auto.

Chiar daca nimeni nu poate contesta performantele unor modele precum Corsa, Astra ori Insignia OPC - cel din urma avand nevoie de exact sase secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora, ei bine...

... fanii inraiti ai marcii Opel tanjesc in continuare dupa timpurile in care gama producatorului de automobile din Russelsheim cuprindea inclusiv sportive in doua usi, caracterizate de o greutate scazuta si un sistem de tractiune spate.

Opel Manta GSi de vanzareOpel Manta GSi de vanzare

Opel Manta GSi de vanzare

Dupa vremurile in care compania germana inca avea la vanzare modelul Manta, daca vrei. Dupa o perioada care, oricat de mult ne-ar durea sa o recunoastem, nu se va mai intoarce - cel mai probabil - niciodata.

Avem insa si o veste buna, venita tocmai din Olanda: un exemplar al celebrului coupe de la Opel, apartinand pe deasupra versiunii sport GSi si cu numai 97 de kilometri parcursi in ultimii 27 de ani, se afla in prezent in cautarea unui proprietar.

Totul la acest Manta din '89 arata ca nou, de la caroseria in doua usi de culoare rosie si jantele din aliaj cu design in cinci spite pana la interiorul caracterizat de o tapiterie finisata in nuante de negru si argintiu.

Opel Manta GSi de vanzareOpel Manta GSi de vanzare

Opel Manta GSi de vanzare

Pentru cei care isi faceau griji cu privire la acest aspect, respectivul anunt de vanzare aduce cu sine chiar si cateva fotografii ale motorizarii aspirate de 1.956 de centimetri cubi, care lucreaza alaturi de o cutie manuala cu cinci trepte de viteza.

Intr-o alta ordine de idei, automobilul in cauza reprezinta ocazia ideala de a (re)trai vremurile in care gama Opel cuprindea inclusiv sportive in doua usi, caracterizate de o greutate scazuta si un sistem de tractiune spate.

Fireste, aceasta onoare vine cu un pret pe masura: la 59.500 de euro se ridica nota de plata necesara asigurarii (probabil) celui mai putin rulat Manta din lumea intreaga - unul care mai face parte si din faimoasa serie cunoscuta sub numele de GSi.

Opel Manta GSi de vanzareOpel Manta GSi de vanzare

Opel Manta GSi de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze Opel Manta GSi de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Noiembrie 2016