Americanii scot la licitatie singurul McLaren F1 Marlboro White din lume

Americanii scot la licitatie singurul McLaren F1 Marlboro White din lume
  • Un McLaren F1 va fi scos la licitatie luna viitoare
  • Exemplarul cu pricinare are doar 1.617 km la bord
  • Casa de licitatii spera sa obtina 12 - 14 milioane dolari
Distribuie pe Facebook

Doar 106 de exemplare McLaren F1 au fost construite in perioada 1992 - 1998, insa numai unul dintre acestea se poate lauda cu o caroserie finisata in nuanta Marlboro White. Ei bine, exact acel exemplar va fi scos la vanzare luna viitoare, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach. Pretul de achizitie? Undeva in jurul a 12 - 14 milioane dolari!

Lumea colectionarilor de automobile clasice si / sau exclusiviste este pe cale sa explodeze, americanii de la Gooding & Company anuntand pentru mijlocul lunii viitoare o licitatie speciala, organizata cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach din weekendul 16 - 17 august.

Principala atractie a acestei sesiuni de "vanzari auto" va fi reprezentata de un McLaren F1 din 1995, singurul dintre cele 106 care se poate lauda cu o caroserie finisata in nuanta Marlboro White. De asemenea, exemplarul cu pricina mai impresioneaza si prin cei numai 1.617 kilometri parcursi de la momentul iesirii de pe linia de productie si pana in prezent. Am precizat oare si de revizia completa prin care supercarul britanic a trecut in urma cu sase ani?

Inainte de a aduce in discutie si pretul pe care spera sa-l obtina americanii de la Gooding & Company pe acest superb McLaren F1, tinem sa reamintim si de caracteristicile tehnice, precum motorul sau V12 de 6.1 litri si 627 cai putere, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte si un diferential cu tractiune spate. Cat despre performante, cei 391 de kilometri pe ora atinsi in cadrul unui test desfasurat in cadrul complexului de incercari detinut de Volkswagen in regiunea Ehra-Lessien din Germania reprezinta cea mai buna carte de vizita a supercarului britanic.

Asadar, acestea fiind spuse, concluzia este cat se poate de clara: McLaren F1 este genul de automobil care nu trebuie sa lipseasca din colectia unui adevarat pasionat. Merita insa oare supercarul britanic un pret cuprins intre 12 si 14 milioane dolari, atat cat se asteapta sa obtina casa de licitatii din Santa Monica, California?

McLaren F1 in Marlboro White

McLaren F1 in Marlboro White

McLaren F1 in Marlboro White

McLaren F1 in Marlboro White

McLaren F1 in Marlboro White

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze McLaren F1 in Marlboro White
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2014