Aniversare Opel alaturi de Arhivele Nationale ale Romaniei

Aniversare Opel alaturi de Arhivele Nationale ale Romaniei
Arhivele Nationale ale Romaniei au punctat aniversarea a 180 de ani de la infiintare si 150 de ani de la unificarea serviciilor de arhiva ale Moldovei si Tarii Romanesti printr-o serie de actiuni dedicate publicului, menite sa aduca in atentia opiniei publice locul si rolul Arhivelor in societate si sa incurajeze dialogul cultural si schimbul de idei.
Distribuie pe Facebook
Dintre acestea, expozitia de masini clasice derulata in colaborare cu directia de specialitate din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a fost insotita de un grupaj de documente inedite din istoria automobilismului romanesc. Cele doua automobile Opel prezente, Super Six (1938) si Opel Kadett B (1970) sunt doua modele emblematice pentru evolutia si prezenta centenara a marcii in Romania.
Urmand celebrarile Opel din acest an, 150 de ani de la infiintare si cel putin 100 de ani de prezenta comerciala in Romania, cele doua modele ale marcii expuse in fata institutiei au fost parte dintr-o expozitie menita a documenta intr-o maniera alternativa aceste momente.

Arhivele Nationale ale Romaniei, prestigioasa institutie de cultura, au fost infiintate prin Regulamentele Organice din 1831/1832. La 31 octombrie 1862 s-a realizat unificarea serviciilor de arhiva ale Moldovei si Tarii Romanesti in cadrul programului de reforme inceput de Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). De atunci si pana in zilele noastre, misiunea Arhivelor Nationale ramane neschimbata - aceea de a colecta, pastra, administra si garanta transmiterea memoriei colective prin intermediul documentului istoric. In depozitele Arhivelor Nationale se pastreaza 320 km liniari de documente apartinand Fondului Arhivistic National, aflate in administrarea Arhivelor Centrale si a celor 42 de structuri teritoriale.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Noiembrie 2012