Au trecut 60 de ani de la aparitia sa, insa continua sa atraga priviri pe banda rulanta. Uite ce-i atat de special la carismaticul Citroen DS

Au trecut 60 de ani de la aparitia sa, insa continua sa atraga priviri pe banda rulanta. Uite ce-i atat de special la carismaticul Citroen DS
  • Modelul Citroen DS a fost dezvaluit oficial la Salonul de la Paris din 1955
  • Automobilul francez a reusit sa capteze atentia tuturor cu al sau design avangardist
  • Un alt detaliu unic avea sa-l reprezinte suspensia hidropneumatica
Distribuie pe Facebook

A debutat la mijlocul anilor '50 si a captat atentia tuturor cu al sau design avangardist.

Dar aspectul vizual nu este singurul punct forte al carismaticului Citroen DS. Legendarul model francez lansat cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris acum mai bine de sase decenii a reusit sa impresioneze intreaga industrie inclusiv prin tehnologiile oferite.

Cea mai cunoscuta caracteristica a masinii din Hexagon o reprezinta suspensia hidropneumatica, care se traduce printr-o calatorie extrem de confortabila. Nu de putine ori, modelul Citroen DS a fost comparat cu un covor magic din aceasta cauza.

Apoi avem directia hidraulica integral, plafonul realizat din fibra de sticla sau sistemul de franare pe baza de discuri completand lista cu bunatati a legendarului automobil francez. Unic este si contrastul dintre latimea puntilor, latime superioara in partea frontala din motive aerodinamice.

Toate acestea, dar si alte picanterii referitoare la carismaticul Citroen DS - precum modul in care acesta se conduce sau cum rezolvi o pana, de exemplu... ei bine, ne intampina in materialul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Iunie 2016