Batranica aceasta ascunde sub capota un V8 de 7.5 litri si se vinde pentru atat

Batranica aceasta ascunde sub capota un V8 de 7.5 litri si se vinde pentru atat
  • Un Buick Special complet modificat a fost scos la vanzare
  • Automobilul american se lauda inclusiv cu un V8 de 550 CP
  • Clientul va avea de platit o suma de 150.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

2017 incepe cum nu se putea mai bine. Cel putin pentru colectionarii de automobile din lumea intreaga. Explicatia? In randurile urmatoare.

Primele zile ale noului an promit un ianuarie plin de autoturisme clasice. Nu, pe bune acum. Vrei, de exemplu, sa devii posesorul unui superb Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II?

Foarte bine. Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la licitatia organizata de casa RM Sotheby's in perioada 19 - 20 a lunii curente si... sa platesti mai multi bani decat toti ceilalti participanti, bineinteles.

Nu iti surade ideea de a te bate cu alte persoane pe o masina? Atunci da-i o sansa acestui Special fabricat la inceputul anilor '60 si modificat abia patru decenii mai tarziu, in cazul in care te intrebai.

Buick Special custom

Buick Special custom

O costa el 150.000 de dolari, insa de-a lungul timpului a primit numeroase pagini in revistele de tuning de peste Ocean. Si, colac peste pupaza, chiar un rol in celebrul joc video Gran Turismo 4 de la Sony.

Revind la inceputurile povestii modelului american, respectivul exemplar a iesit de pe portile fabricii Buick in 1962 si a primit imbunatatirile din aceste fotografii abia in 2002, cand a ajuns la Ted si Sue Richardson.

Intregul proces de transformare a durat aproximativ noua luni si a adus sub capota o motorizare cu opt cilindri in V. De 7.5 litri si capabila sa produca 550 de cai putere (la roti!), fie acum vorba intre noi.

Buick Special custom

Buick Special custom

Tot la capitolul bunatati tehnice mai putem trece, de asemenea, si cutia manuala cu sase rapoarte sau suspensia de tip coilover, detaliile cu pricina fiind insotite de discuri pe 13.5 inch si etriere cu patru pistoane.

Cat despre ce cuprinde acum pachetul vizual, cele doua nuante de verde de la nivelul caroseriei - despartite de o dunga finisata intr-un portocaliu contrastant, reprezinta de departe atractia principala a acestui Special.

Bine, acum nu te gandi ca multiplele elemente cromate caracteristice exteriorului sau interiorul colorat la randul sau intr-o combinatie de verde si portocaliu vor trece neobservate. Ba dimpotriva: completeaza perfect modificarile anterioare.

Buick Special custom

Buick Special custom

Buick Special custom

Buick Special custom

Buick Special custom

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Buick Special custom
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 3 Ianuarie 2017