BMW Isetta la aniversare. Micro car-ul cu trei roti a implinit 65 de ani de la debut

BMW Isetta la aniversare. Micro car-ul cu trei roti a implinit 65 de ani de la debut
  • A luat nastere in Italia
  • In 1955 a fost produsa de BMW sub licenta
  • Productia a fost oprita in 1962
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile sarbatoreste, poate, cel mai neobisnuit model lansat vreodata. Este vorba despre micro car-ul Isetta care tocmai a implinit 65 de ani de la debut.

La inceputul anilor '50, dupa un razboi care a afectat o lume intreaga, populatia globului avea nevoie, printre altele, de solutii de mobilitate ieftine. Intr-o astfel de perioada s-a nascut, in Italia la fabrica Iso Rivolta, micro car-ul Isetta.

BMW Isetta

Micuta masina cu trei roti a fost extrem de bine primita de presa vremii, in mare parte, datorita formei pe care o avea, nemaiintalnita pana atunci.

Incepand cu 1954, italienii au vandut licenta si altor producatori de automobile, inclusiv bavarezilor de la BMW. Acestia au reconstruit in mare parte micro car-ul si l-au echipat cu un motor propriu: era vorba despre un agregat de 250 cmc, cu un singur cilindru, care dezvolta 12 cai putere.

BMW Isetta

Primul BMW Isetta a debutat in aprilie 1955 si pana in noiembrie nemtii construisera deja 10.000 de exemplare. O luna mai tarziu, lumea avea sa faca cunostinta cu o noua versiune, denumita Isetta 300 Standard.

Capacitatea cilindrica a motorului crescuse la 300 cmc iar puterea la 13 cai putere. In 1957, Isetta mai primeste o varianta - Export - care dispunea de o serie de elemente suplimentare.

BMW Isetta

Productia Isettei a fost oprita in 1962 dar nu inainte ca micutul model BMW sa devina cea mai vanduta masina cu motor cu un cilindru din lume. In cei sapte ani cat a stat pe piata, BMW a comercializat peste 161.000 de exemplare Isetta, inclusiv in tari ca Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.

BMW Isetta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW Isetta
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Martie 2020