Cel mai scump BMW M1 din lume iti va scoate din buzunar aproape $1 milion

Cel mai scump BMW M1 din lume iti va scoate din buzunar aproape $1 milion
  • Un BMW M1 fabricat in 1981 e de vanzare in Germania
  • Masina bavareza are doar 17.500 kilometri la bord
  • Pretul de achizitie se ridica la 965.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Numai trei dintre cele cateva sute de exemplare ale iconicului supercar bavarez au fost finisate in aceasta nuanta de Polaris Silver, dar totusi... 965.000 de dolari pentru un BMW din anii '80, fie el si M1?

Bugatti Veyron, Lamborghini Reventon, Enzo Ferrari, Koenigsegg CCXR, McLaren P1, Mercedes SLR Stirling Moss, Pagani Zonda, Porsche 918 Spyder, iar lista poate continua la nesfarsit.

Concluzia va fi insa intotdeauna aceeasi: exista numeroase modele ultra-exclusiviste, ultra-puternice si ultra-rapid pe care sa le cumperi cu 1 milion de dolari. Ba mai mult de-atat, chiar poti aduna o mini-colectie de supercaruri sau legende pe patru roti cu aceasta suma de bani.

BMW M1 de vanzare

BMW M1 de vanzare

Daca nici una dintre solutiile noastre nu te multumeste pe deplin, atunci ai putea incerca un BMW M1. Dar nu orice BMW M1, ci unul dintre cele doar trei exemplare finisate in nuanta Polaris Silver.

Aceeasi masina bavareza se mai poate lauda, de asemenea, si cu o conditie tehnica, dar si estetica de invidiat, numai 17.500 de kilometri fiind parcursi in ultimele aproximativ trei decenii si jumatate, de la momentul iesirii de pe portile fabricii din anul 1981 si pana in prezent.

Cu exceptia celor doua elemente speciale, totul decurge normal. Asemeni celorlate BMW-uri M1, si exemplarul din cazul de fata este pus in miscare de un propulsor aspirat, cu o capacitate de 3.5 litri.

Montata central, unitatea cu sase cilindri in linie livreaza rotilor spate - prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci rapoarte, undeva in jurul a 277 de cai putere, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in aproximativ 5.5 secunde.

Si totusi, nu ne putem lua de nici un fel gandul de la pret: tu ai plati 965.000 de dolari pe un BMW M1 sau ai prefera un alt automobil de legenda, precum cele mentionate anterior de noi (sau altele)?

BMW M1 de vanzare

BMW M1 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW M1 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2015