Cel mai sexy Volkswagen de care nu ai auzit niciodata e de vanzare. Masina germana are motor si tractiune spate

Cel mai sexy Volkswagen de care nu ai auzit niciodata e de vanzare. Masina germana are motor si tractiune spate
  • Un Volkswagen SP2 din '76 isi cauta o casa noua in SUA
  • Coupe-ul cu motor si tractiune spate a fost vandut doar in Brazilia
  • Pretul de achizitie pleaca de la 45.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Fabricat in urma cu mai bine de patru decenii, chiar la mijlocul anilor 1970, exemplarul din cazul de fata vine cu mai putin 10.500 de kilometri in bord.

Atunci cand spui Volkswagen, toata lumea fuge cu gandul la Golf, Passat sau Beetle. Numai ca producatorul german de automobile nu s-a limitat niciodata la aceste trei produse, ci a mers mult mai departe decat si-ar fi putut inchipui cineva vreodata.

In urma cu mai bine de patru decenii si jumatate, chiar la inceputul anilor '70, celebrul constructor de masini din Wolfsburg lansa pe piata un coupe cu doua portiere, motor si tractiune spate. Despre mai putin faimosul SP2 este vorba si in cazul de fata.

Cumparat din Brazilia, singura tara in care model german a fost vandut oficial, acest Volkswagen SP2 Coupe vine cu doar 10.482 de kilometri in bord si un pret care nu a reusit sa convinga pe nimeni. De la 45.000 de dolari porneste licitatia de pe eBay.

Fabricat in cursul anului 1976, automobilul din urmatoarele imagini gazduieste in partea din spate a caroseriei cu doua portiere un motor racit cu aer, de 1.7 litri si 75 CP. Livrarea valorilor maxime se face exclusiv catre puntea spate, printr-o cutie manuala.

Pentru amatorii genului, trebuie spus ca acest SP2 Coupe nu este intocmai original. Ba dimpotriva: modelul german, pe care Volkswagen l-a vandut numai pe piata din Brazilia, a primit de-a lungul timpului inclusiv o noua vopsea - lucru valabil si in cazul tapiteriei.

Totodata, mai spune actualul proprietar, cele doua carburatoare au fost reconstruite, iar fluidele inlocuite. Ramane insa de vazut daca va si exista vreun cumparator, mai ales in conditiile unui pret de 45.000 de dolari, dupa cum precizam si anterior.

VW SP2 Coupe de vanzare

VW SP2 Coupe de vanzare

VW SP2 Coupe de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze VW SP2 Coupe de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2019