Cineva din Constanta cere 16.500 de Euro pe o Dacie Sport. Crezi ca merita banii?

Cineva din Constanta cere 16.500 de Euro pe o Dacie Sport. Crezi ca merita banii?
  • Masina este cu usa lunga, fabricata in 1989
  • Motorul este de 1.4 cu 65 cp si cutie manuala in 5 trepte
  • Numai 800 km la bord are masina
Distribuie pe Facebook

Cand credeam ca frenezia Daciilor clasice "de colectie" a trecut si ca posesorii acestora au revenit la preturi mai pamantesti, iata ca apare a doua cea mai scumpa Dacie pusa vreodata la vanzare pe internet. O Dacie Sport veche de 30 de ani care costa cat o masina nemteasca noua.

Cineva cerea mai demult 7000 de Euro pe o Dacie 1300 modificata. Dupa care a aparut o alta Dacie 1300 reconditionata frumos, de expozitie, pentru 11.900 de Euro. Apoi a venit un ARO 240 si el scump, la vanzare pentru 11.000 de Euro. Au mai fost ai alte Dacii 1300 de vanzare, una pentru 15.000 de Euro si altele pentru vreo 10.000 de Euro. Dar recordul absolut a fost atins de proprietarul unei Dacii 1310 care cerea pe masina lui 18.500 de Euro. Pai daca altii cer, de ce sa nu ceara si el? S-or fi vandut aceste masini cu sumele cerute de proprietari? Cel mai probabil nu.

Dacia Sport de vanzare

Acum, din nou, iubitorii si colectionarii de masini rare si foarte scumpe au sansa sa cumpere un alt vehicul de productie autohtona cu doar 16.500 de Euro. Este o Dacia 1410 Sport din 1989 cu doar 800 de kilometri la bord, pe care vanzatorul o prezinta drept noua. Arata bine, e in stare buna, fara rugina, fara vopsea matuita sau defecte aparente, dar pana la urma este o Dacie. Si mai este si o Dacia Sport cu usa lunga, adica varianta de Sport facuta in numar mare, nu ca varianta cu usa scurta, primele modele, care sunt mult mai rare. Pai daca gasesti una din aia scurta in stare buna, cat sa ceri pe ea, 100.000 de Euro?

Masina prezentata la vanzare pentru 16.500 de Euro se pare ca este din 1989, are motorul de 1397 cmc cu 65 cp si inca are folia originala pe scaune. Chiar si asa, timpul si-a lasat amprenta si tapiteria textila nu este in starea initiala de acum 30 de ani. In rest, se pare ca merge perfect si ca arata perfect.

Dacia Sport de vanzare

Insa pretul cerut de vanzator este... cel putin discutabil. Inca mai exista si acum persoane care traiesc cu impresia ca automobilele Dacia sunt rare si de colectie. Poate ca sunt de colectie pentru cativa oameni cu posibilitati financiare limitate, insa pentru un colectionar serios, niciun exemplar de Dacia nu are valoare de niciun fel. Pentru ca a fost o masina produsa in numar mare, a fost o masina replicata dupa Renault 12, nu are originalitate, nu are o istorie si nici vreo inovatie tehnologica. Ca este de nostalgie si distractie, da, insa de aici pana la colectie... e cale lunga.

Oare va lua suma ceruta proprietarul acestei Dacii Sport? Speram ca da, insa are sanse mici. Nu orice lucru vechi, dar in stare buna, valoreaza bani multi. Dar pana cand romanii se vor convinge de asta pe pielea lor, va mai dura ceva.

Dacia Sport de vanzare

Dacia Sport de vanzare

Dacia Sport de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Sport de vanzare
mai multe