De dragul artei, un Ferrari Dino grav avariat s-a vandut cu 250.000 dolari

De dragul artei, un Ferrari Dino grav avariat s-a vandut cu 250.000 dolari
  • Un Ferrari Dino grav avariat s-a vandut recent cu 250.000 dolari
  • Automobilul in cauza a fost achizitionat de un colectionar turc
  • Licitatia a avut loc in cadrul Foire Internationale d'Art Contemporain
Distribuie pe Facebook

Te-ai gandit vreodata ca un automobil implicat intr-un accident grav ar putea reprezenta la un moment dat o opera de arta? Ei bine, nici noi. Tinand insa cont de anumite evenimente recente se pare ca ne-am inselat cu totii.

Desfasurata in perioada 23 - 26 octombrie, editia din acest an a evenimentului Foire Internationale d'Art Contemporain a gazduit in inima Parisului una dintre cele mai inedite opere de arta vazute vreodata. Nu, nu vorbim de cine stie ce fel de pictura sau sculptura, ci de un Ferrari Dino 308 GT4. De un exemplar Ferrari Dino 308 GT4 grav avariat, mai exact.

Te-ai gandit vreodata ca un automobil implicat intr-un astfel de accident ar putea reprezenta la un moment dat o adevarata capodopera? Ei bine, nici noi. Tinand insa cont ca supercarul nascut in Maranello, atins cu bagheta magica a specialistilor Bertone si lovit din plin de legile fizice s-a vandut pentru impresionanta suma de 250.000 de euro... se pare ca ne-am inselat cu totii.

Desi nu stim inca cine ar arunca cu atatia bani pe o masina grav avariata (de fapt, stim! este vorba de un "colectionar" turc), stim ca modelul Dino 308 GT4 este unul dintre cele mai controversate supercaruri lansate vreodata de Ferrari, automobilul italian de inalta performanta ascunzand sub capota un propulsor cu numai opt cilindri in V, de trei litri si aproximativ 250 cai putere.

De asemenea, in cadrul celei de-a 40-a editii a evenimentului Foire Internationale d'Art Contemporain s-au mai vandut si alte opere de arta neconventionale, tabloul O.M.R.A.V.S. realizat de americanul Jean-Michel Basquiat fiind achizitionat de un cumparator grec in schimbul unei sume de aproximativ cinci milioane de dolari, spre exemplu.

Capodopera Ferrari Dino 308 GT4

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2013