Dovada ca varsta nu conteaza. Un colectionar a platit mai mult de o jumatate de milion de dolari pe Audi-ul asta de 30 de ani

Dovada ca varsta nu conteaza. Un colectionar a platit mai mult de o jumatate de milion de dolari pe Audi-ul asta de 30 de ani
  • Un Audi Quattro Sport a fost cumparat pentru mai mult de jumatate de milion de dolari
  • Exemplarul a fost produs in anul 1986
  • Vanzarea a avut loc in cadrul licitatiei organizate de RM Sotheby's
Distribuie pe Facebook

Un Audi Sport Quattro din 1986 si-a gasit un nou proprietar in cadrul licitatiei organizate de casa RM Sotheby's. Colectionarul a platit peste jumatate de milion de dolari pentru superbul exemplar.

Acest model a luat nastere la inceputul anilor 80 din ideea inginerului Jorg Bensinger. Acesta le-a propus nemtilor din Ingolstadt sa dezvolte o masina de inalta performanta, cu o tractiune integrala inteligenta, dupa ce a vazut ca Volkswagen-ul Iltis, masina de teren creata de nemti pentru armata, putea sa intreaca orice masina pe zapada, indiferent de puterea celei dintai.

Audi Quattro Sport

Astfel, in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 1980, Audi prezenta modelul Quattro, care spre sfarsitul anului ajungea deja in garajele clientilor, iar spre finalului deceniului ajungea o masina imbatabila in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Audi Quattro SportAudi Quattro Sport

Avand acestea in vedere, modelul Quattro este indiscutabil una dintre cele mai dorite masini din lume, pe care atunci cand o gasesc, pasionatii si mai ales colectionarii, sunt dispusi sa dea bani buni pentru a avea un exemplar in garaj.

Audi Quattro Sport

Dovada este si acest Quattro Sport, unul dintre cele 164 construite la nivel mondial. Legendarul model a parasit pentru data portile fabricii pe 15 aprilie 1986, si care dupa doar cateva luni avea deja la bord peste 9000 de kilometri rulati, semn ca proprietarul nu a cumparat masina pentru a o tine in garaj.

Audi Quattro Sport

Aceasta a fost vanduta in 1997 cand bordul indica 48.280 de kilometri, iar in 2006 si-a gasit din nou un alt proprietar, din a carui colectie a facut parte pana acum. Masina a fost restaurata in totalitate, iar motorul in 5 cilindri de 306 cai putere merge la fel ca si cand a fost pornit pentru prima data, acum 30 de ani.

Audi Quattro SportAudi Quattro Sport

In momentul vanzarii, Audi-ul Quattro Sport arata 52.580 de kilometri in bord, si implinise deja venerabila varsta de 30 de ani. Ei bine, aceste lucruri nu l-au impiedicat pe colectionarul care in cadrul licitatiei organizate de bine-cunoscuta casa RM Sotheby's, a luat acest superb Audi acasa pentru suma de 536.000 de dolari. Astfel, acest exemplar a devenit unul dintre cele mai scumpe Quattro-uri din istorie.

Audi Quattro Sport

Audi Quattro Sport

Audi Quattro Sport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Audi Quattro Sport
mai multe