Impresionanta poveste a Peugeot-ului 504 care a depasit 1 milion de kilometri

Impresionanta poveste a Peugeot-ului 504 care a depasit 1 milion de kilometri
  • Un Peugeot 504 a reusit sa depaseasca un milion de kilometri parcursi
  • Automobilul ii apartine lui Keith Herbert, un pensionar din Wiltshire
  • Sub capota se ascunde un motor diesel cu o capacitate de 2.3 litri
Distribuie pe Facebook

Recent, un autoturism Peugeot 504 a reusit impresionanta performanta de a depasi pragul celor un milion de kilometri. Masina ii apartine unui britanic, iar povestea ei este cu adevarat spectaculoasa.

Daca nu ajungea pe mainile lui Keith Herbert, un pensionar din Wiltshire, Marea Britanie, cel mai probabil ar fi fost casata demult si nu ar mai fi avut ocazia sa fie sarbatorita astazi. Vorbim despre un Peugeot 504 aflat in perfecta stare de functionare si care a atins recent pragul celor 1.000.000 de kilometri, o performanta cu care nu multe masini se pot mandri.

De 15 ani se afla in proprietatea lui Keith Herbert, un pasionat al marcii Peugeot si sta confortabil in garaj alaturi de alte patru modele ale britanicului. In tot acest timp, plimbarile barbatului cu 504 au insumat modesta cifra de 100.000 de km, insa el a avut onoarea ca acesti kilometri sa fie cei care au trecut masina peste pragul celor un milion.

Peugeot-ul 504 cu 1 milion km

Istoria acestui faimos exemplar de Peugeot 504 a inceput cu multe decenii in urma, in Australia. A fost construit la Melbourne, in urma unui parteneriat intre Peugeot si Renault. Aceasta masina, cu motor diesel de 2.3 litri si cutie cu patru viteze, a fost livrata primului proprietar in Brisbane, la aproape 2.500 de km departare de Melbourne.

Inca de la inceput, masina a fost condusa fara mila, iar primii trei proprietari au reusit sa faca aproape 500.000 de km cu ea in primii noua ani. Apoi, isi aminteste Herbert, a ajuns pe mana unui fermier australian, emigrat din Irlanda, pe nume Graham Smith. El a reparat motorul si apoi a inceput sa calatoreasca foarte mult cu masina. Intre 1988 si 1996, Peugeot-ul 504 a fost condus aproape non-stop in Queensland, unde drumurile nu sunt atat de bune.

Peugeot-ul 504 cu 1 milion km

Majoritatea timpului, masina a fost condusa de fiica lui Smith, o profesoara care, uneori, facea drumuri lungi si de 1.600 de km cu ea, pe cand afara erau temperaturi de 40 de grade. Dupa ce femeia nu a mai avut nevoie de ea, a venit randul sotului ei sa se urce la volan. Astfel, in scurt timp, masinuta a atins pragul a aproape 900.000 de km, iar atunci Smith s-a decis sa se intoarca in Irlanda.

A imbarcat masina catre Bombay, India si de acolo a plecat la volanul ei catre casa. Dupa multe peripetii prin tari asiatice, fermierul a ajuns in Marea Britanie. Aici, masina a fost cumparata de catre actualul proprietar, care pe vremea aceea era secretarul clubului Peugeot din Regat.

Peugeot-ul 504 cu 1 milion km

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Peugeot-ul 504 cu 1 milion km
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 8 Octombrie 2013