Inainte de Pagani Zonda, toata lumea vorbea despre... De Tomaso Zonda!

Inainte de Pagani Zonda, toata lumea vorbea despre... De Tomaso Zonda!
  • De Tomaso Zonda a debutat la Salonul Auto de la Geneva din anul 1971
  • Conceptul utiliza utiliza o versiune scurtata a platformei Deauville
  • Propulsia era asigurata de V8 de 5.7 litri, de provenienta Ford
Distribuie pe Facebook

Pagani nu este singura companie de automobile cu un model pe nume Zonda. Mult inainte de lansarea pe piata a supercarului din San Cesario sul Panaro, italienii de la De Tomaso dezvaluiau in fata intregii lumi conceptul De Tomaso Zonda, o impresionanta piesa de arta a casei de design Carrozzeria Ghia SpA.

Atunci cand vine vorba de numele Zonda, intreaga suflare a industriei auto isi indreapta gandurile si privirile catre fascinanta creatie a buticului de supercaruri Pagani automobili S.p.a. Putini stiu insa ca inainte de Pagani Zonda a fost De Tomaso Zonda, un impresionant concept car dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva din anul 1971.

De Tomaso Zonda

Iar daca automobilul companiei argentinianului de Tomaso ti se pare mult prea similar GT-ului Maserati Ghibli, atunci afla ca acest lucru se datoreaza faptului ca ambele modele au fost proiectate de celebra casa italiana de design Carrozzeria Ghia SpA. Totusi, spre deosebire de Maserati Ghibli, conceptul De Tomaso Zonda nu a intrat niciodata in productia de serie, constructorul din Modena lansand in schimb, doi ani mai tarziu, modelul Longchamp.

Referitor la partea tehnica, conceptul Zonda utiliza o versiune scurtata a platformei ce gazduia si sedanul Deauville. In ceea ce priveste motorizarea, modelul companiei argentinianului de Tomaso se putea lauda cu un propulsor V8 de 5.7 litri, de provenienta Ford, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 330 cai putere. Asta in mod oficial. In mod neoficial, GT-ul companiei argentinianului de Tomaso oferea pana la 380 cai putere.

De Tomaso Zonda

De Tomaso Zonda

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 5 August 2013