Jaguar a epuizat deja toate cele 9 modele XKSS care au mai ramas de produs din 1957

Jaguar a epuizat deja toate cele 9 modele XKSS care au mai ramas de produs din 1957
  • Jaguar va produce cele 9 unitati ramase din planurile initiale ale modelului XKSS
  • Masinile vor fi construite manual de o echipa de 3 oameni
  • Fiecare model va costa 1.5 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Intr-o incercare admirabila de a finaliza seria XKSS din anii 50, Jaguar va construi 9 exemplare ramase, la 1.5 milioane de dolari bucata, pe care deja le-au vandut.

Poate nu toata lumea stie la ce ne referim sau de ce este atat de important acest model pentru constructorul britanic, asa ca va vom spune o poveste cu un inceput tragic, dar cu un final frumos.

In 1957, Jaguar producea modelul XKSS, din care planuia sa scoata pe piata 25 de unitati. Cand un incendiu a mistuit uzina Browns Lane, 9 exemplare au ars complet, iar compania britanica a abandonat planurile initiale.

Jaguar XKSS

Acum, 59 de ani mai tarziu, s-au intors asupra lor, si vor produce cele 9 unitati ramase. Acestea vor fi construite manual de divizia Jaguar Land Rover Classic, urmand cu sfintenie schitele originale ale modelului. In plus, constructorul britanic a reusit sa gaseasca doua versiuni originale ale modelului XKSS si le-a scanat, pentru a crea o replica digitala a caroseriei.

Directorul diviziei, Tim Hanning, a declarat ca o echipa de 3 oameni va recrea toate piesele pana la cel mai mic detaliu. Fiind nevoie de o atentie deosebita, o masina va fi terminata in 3 luni.

Jaguar XKSS

O versiunea experimentala va fi lansata la finalul acestui an, fara a fi insa vanduta. Aceasta va fi folosita doar ca si cobai, pentru a fi siguri ca totul va functiona ca pe roate.

Fiecare masina ii va costa pe cei 9 norocosi deja alesi, 1.5 milioane de dolari, iar livrarea se va face incepand cu luna Februarie a anului viitor.

Jaguar XKSS

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Iunie 2016