L-am lua de 9 din 10 ori inaintea noului model. Cu cat se vinde acest BMW Seria 5 din '77

L-am lua de 9 din 10 ori inaintea noului model. Cu cat se vinde acest BMW Seria 5 din '77
  • Acest BMW E12 din 1977 se vinde cu aproape 15.000 de euro
  • Exemplarul in cauza ofera un motor de trei litri si 175 CP
  • Pachetul standardul include piele, jante din aliaj etc
Distribuie pe Facebook

Sub capota se ascunde o motorizare aspirata cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, care produce undeva in jurul a 175 CP.

Lansata pe piata la sfarsitul anului 2016, cea de-a saptea generatie a modelului BMW Seria 5 a fost aspru criticata pentru lipsa originalitatii la nivel de design.

Asemanarile evidente dintre aceasta si noua Serie 7 au facut ca respectivele produse ale companiei bavareze sa fie asemanate papusilor Matrioska.

Pe de alta parte, nu este pentru prima data cand automobilul care concureaza cu Audi A6 si Mercedes E-Class sufera de astfel de probleme, de ordin stilistic.

Criticate pentru aspectul lor exterior au fost si generatiile anterioare, actualul BMW Seria 5 calcand cu mare succes pe urmele unor membrii ca E60 sau F10.

La polul opus regasim vechiul E12, primul capitol din istoria modelului bavarez de clasa mare concurand pe lista celor mai reusite proiecte ale companiei.

Prezentat in fata publicului larg acum mai bine de patru decenii si jumatate, in anul 1972, rivalul precursorului de Mercedes E-Class arata si astazi de milioane.

In schimb, costurile de achizitie sunt mult mai mici, pretul de vanzare al unui BMW E12 de atunci invartindu-se in jurul a 15.000 de dolari pentru versiunea 530i.

Fabricat in 1977 pentru piata din SUA, acest exemplar combina un benzinar aspirat in sase cilindri, de trei litri, cu o transmisie manuala in patru rapoarte.

Asa cum precizam inclusiv la inceputul materialului, puterea maxima este de 175 CP, livrarea valorii respective facandu-se exclusiv catre puntea spate, evident.

Totodata, automobilul bavarez mai anunta si un rulaj de aproape 138.000 de kilometri, jante cu design de tip multispita, plus tapiterie din piele maronie.

Cel mai important aspect l-am pastrat insa pentru final, si anume promisiunea vanzatorului ca totul functioneaza asa cum ar trebui - inclusiv aerul conditionat.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze BMW E12 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Septembrie 2018