La prima vedere pare un E36 ca oricare altul, dar daca te uiti mai bine vei vedea ca este unul dintre cele mai rare BMW-uri. Si acum este de vanzare

La prima vedere pare un E36 ca oricare altul, dar daca te uiti mai bine vei vedea ca este unul dintre cele mai rare BMW-uri. Si acum este de vanzare
  • Un BMW 318i TC4 isi cauta un nou proprietar
  • Modelul a fost construit de nemtii de la Baur,si este unul extrem de rar
  • Au fost construite doar 311 exemplare, exclusiv pentru piata europeana
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele 311 exemplare de BMW 318i TC4 construite de Baur isi cauta acum viitorul proprietar.

Atunci cand vine vorba despre BMW-uri extrem de rare, cele care au ajuns pe mana nemtilor de la Baur ocupa un loc de cinste in aceasta categorie selecta. Micuta companie a fost fondata in anul 1910, si era specializata in construirea de variante decapotabile ale unor modele BMW care nu erau destinate pentru aceasta configuratie.

BMW 318i TC4

Primul model a fost celebrul 1600-2 Cabriolet, iar mai apoi au urmat altele, construite chiar si pentru alti constructori precum Opel sau Mercedes-Benz.

BMW 318i TC4BMW 318i TC4

In 1993, design-ul neobisnuit al celor de la Baur si-a facut aparitia si pe Seria 3 a celor de la BMW. Modelul a fost botezat 318i TC4, si au fost produse doar 311 exemplare, strict pentru piata europeana.

BMW 318i TC4

Aceasta versiune extraordinar de rara se distinge de celelalte E36 prin plafonul impartit pe la jumatate de un stalp si acoperit cu material textil. Atunci cand este deschis, prima jumtate se transforma intr-o trapa, iar partea din spate coboara pana la nivelul portbagajului, rezultand o masina decapotabila deosebita.

BMW 318i TC4

Si atunci de ce au construit doar 311 exemplare? Ei bine, productia a fost oprita deoarece in aceeasi perioada, BMW oferea spre vanzare versiunea cabriolet de fabrica a modelului E36, care era mult mai populara decat varianta desenata de Baur.

BMW 318i TC4

Exemplarul care isi cauta acum o noua casa este primul, si singurul, importat in Statele Unite ale Americii si se prezinta intr-o stare extraordinara. Odometrul indica 182,214 kilometri, iar masina vine impreuna cu o transmisie manuala in 5 trepte.

BMW 318i TC4BMW 318i TC4

Lista de optiuni mai include aer conditionat, inchidere centralizata si geamuri electrice, toate functionale.

BMW 318i TC4

La momentul actual, pretul a ajuns la 5.350 de dolari, dar avand in vedere raritarea masinii si faptul ca licitatia se incheie doar peste 4 zile si 16 ore, acesta va continua sa urce, asa ca trebuie sa te grabesti daca vrei acest BMW in garaj.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze BMW 318i TC4
mai multe