Licitatie pentru Buick-ul Phaeton al lui Humphrey Bogart in Casablanca

Licitatie pentru Buick-ul Phaeton al lui Humphrey Bogart in Casablanca
  • Bonhams scoate la licitatie Buick-ul Phaeton condus de Humphrey Bogart in Casablanca
  • Automobilul are circa 68.000 km la bord si se remarca prin nuanta exterioara Aztec Brown
  • Vanzarea va avea loc pe 25 noiembrie, Bonhams sperand sa obtina 450.000 - 500.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Buick-ul Phaeton din 1940 pe care Humphrey Bogart l-a condus in "Casablanca" va fi scos la licitatie in New York, la sfarsitul lunii noiembrie. Organizatorii se asteapta ca automobilul de colectie sa fie vandut pentru cel putin 500.000 de dolari.

Casa de licitatii Bonhams organizeaza pe data de 25 noiembrie, la New York, o licitatie dedicata magiei Hollywood-ului, denumita "What Dreams Are Made Of: A Century Movie Magic". Printre cele peste 300 de obiecte care au aparut in filme celebre se numara si un automobil Buick Phaeton Model 81C Convertible din 1940.

Buick Phaeton Model 81C ConvertibleBuick Phaeton Model 81C Convertible

Masina de colectie, vopsita in culoarea Aztec Brown, are aproximativ 68.000 de km la bord si a fost restaurata din punct de vedere mecanic la inceputul anilor '90. Nu se stie insa daca s-a umblat si la motor sau la cutia manuala cu trei viteze. Interiorul a ramas cel original, insa are cateva urme de arsuri pe bancheta din spate, acestea fiind raportate ca provenind chiar de la tigara lui Humphrey Bogart pe cand filma scenele din Casablanca.

Ceea ce face insa ca aceasta masina sa reprezinte o achizitie interesanta pentru colectionari (si nu numai) este faptul ca Buick a construite doar 230 de unitati ale modelului Phaeton Model 81C Convertible. Istoria acestui exemplar incepe in anul 1940, cand a fost cumparat de studiourile Warner Bros. De atunci si pana in 1970 a facut parte din parcul auto al gigantului american, fiind folosita nu numai in Casablanca, ci si in High Sierra sau in alte pelicule.

Buick Phaeton Model 81C ConvertibleBuick Phaeton Model 81C Convertible

De atunci, Buick-ul Phaeton Model 81C Convertible a avut mai multi proprietari, ultima oara fiind vandut la licitatie in iunie 1995, pentru 211.500 de dolari, desi era estimat ca nu va depasi un pret de 80.000 de dolari. Acum, organizatorii estimeaza ca milionarii pasionati de astfel de automobile rare se vor inghesui pe 25 noiembrie si o vor achizitiona la un pret ce va depasi 450.000 - 500.000 de dolari.

La Licitatia de la New York va mai fi oferita spre vanzare si statueta cu pietre pretioase din filmul "Soimul maltez", in care joaca acelasi Humphrey Bogart.

Buick Phaeton Model 81C Convertible

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Buick Phaeton Model 81C Convertible
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2013