Masina cu mai multe butoane pe volan decat o Dacie la interior. E din '88

Masina cu mai multe butoane pe volan decat o Dacie la interior. E din '88
  • Pontiac lansa in anul 1988 un model Bonneville SSE
  • Automobilul venea cu diferite modificari la exterior
  • Interiorul reprezinta insa punctul principal de atractie
Distribuie pe Facebook

Asemeni modelelor de la Mioveni, a fost oferita alaturi de un sistem de tractiune fata, insa in compania unui motor V6 de 3.8 litri.

Cu mai bine de doua decenii inainte de a-si da obstescul sfarsit, Pontiac lansa pe piata una dintre cele mai interesante masini ale, de ce nu, istoriei.

Era anul 1988, iar compania americana venea pe piata cu o echipare SSE in gama Bonneville, pe-atunci mandria marcii aflate in portofoliul GM.

Sub capota se ascundea o motorizare aspirata cu sase cilindri in V si capacitatea de 3.8 litri, insa nu chiar performantele reprezentau punctul forte.

Ba dimpotriva: cu doar 165 CP pe puntea fata, respectiva versiune Pontiac Bonneville SSE ajunge la 96 km/h in aproximativ 9.2 secunde.

Nici aspectul exterior nu i-a dat pe multi pe spate, fie din cauza noului body kit, fie din pricina jantelor vopsite in aceeasi culoare precum caroseria.

Interiorul este insa locul in care vechea masina americana isi arata calitatile, locul in care pasionatii de tehnologie si ciudat se simteau ca acasa.

O busola digitala, un sistem de climatizare automata sau tetierele cu reglare electrica se numarau printre principalele elemente de atractie.

Apoi era volanul cu design in numai doua spite, pe care inginerii Pontiac l-au umplut de butoane menite sa faciliteze controlul instalatiei audio.

Pe scurt, vechiul Bonneville SSE a fost o masina speciala, care reuseste sa se remarce chiar si in ziua de astazi multumita anumitor caracteristici.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2019