Masini clasice de exceptie - Lamborghini Diablo VT Le Mans

Masini clasice de exceptie - Lamborghini Diablo VT Le Mans
Lamborghini Diablo s-a nascut imperfect. Ca orice masina dealtfel. De-a lungul timpului a primit mai multe imbunatatiri menite sa-i creasca si mai mult performanta, si asa foarte buna. Asa a luat nastere si varianta VT Le Mans, o masina capabila sa atinga 328 km/h si o acceleratie nebuna. O masina rara, care ne bucura prin existenta ei.
Distribuie pe Facebook

Din start iti dai seama ca este un Diablo mai... altfel. Unde sunt farurile escamotabile? Si culoarea? Ce e cu acest portocaliu viu care iti ia ochii? Ei bine, cand vedem ca scrie acolo, langa Diablo, VT, ne dam seama ca este. VT inseamna Viscous Traction, adica modelul acesta are tractiune integrala. Un Diablo normal are tractiune spate, asa cum ii sta bine unui Supercar italian. In afara de sistemul de tractiune, varianta VT a primit si un kit nou de frane mai mari, Brembo, dar si o suspensie reglabila Koni. Toate astea pentru a ii oferi bolidului o rezistenta mai mare dar si performante mai bune. Cu toate astea, masina nu a devenit deloc mai docila. Acum, manierele sale brutale sunt doar putin mai controlabile si tinuta de drum este ceva mai cuminte.

Masini clasice de exceptie - Lamborghini Diablo VT Le Mans

Motorul V12 nu mai este nici el ce-a fost odata. De la 492 cp cat avea un Diablo stoc, acum are 550 de cp pentru versiunea VT. Cu o asa putere, masina ajunge la 100 km/h in doar 4,2 secunde, iar viteza de top este de 328 km/h.

Lamborghini a facut numai 400 de bucati de Diablo VT, iar cele dedicate cursei de la Le Mans sunt doar cateva. Si acest Diablo portocaliu este o raritate ce ne incanta privirea. Va place?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Lamborghini Diablo VT Le Mans
mai multe