Masinuta asta galbena este un Fiat 500 de off-road pe steroizi si este de vanzare!

Masinuta asta galbena este un Fiat 500 de off-road pe steroizi si este de vanzare!
  • Masina a ajuns la licitatie la peste $22.500
  • Este varianta 2WD decapotabila, numita Ranger
  • Din cele 600 fabricate doar 50 mai exista in lume
Distribuie pe Facebook

Cu siguranta nu stiai de automobilele marca Ferves. E vorba de niste masinute mici, din clasa micro, produse in Italia pe baza unor Fiat 500. Producatorul a realizat doar 600 de exemplare numite Cargo sau Ranger, din care azi mai exista doar vreo 50 functionale.

Intre 1966 si 1971, compania Ferves din Italia a produs vreo 600 de automobile de mici dimensiuni bazandu-se pe micutul Fiat 500. Numele Ferves vine de la Ferrari Veicoli Speciali, dar fara vreo legatura cu celebrul Enzo Ferrari, ci mai degraba cu un designer pe nume Carlo Ferrari, de unde si numele...

Micuta fabrica din Italia producea doua modele: Ranger, ca cea din imagini, sau modelul Cargo, adica un fel de mini-camioneta. Ambele vehicule ce par de jucarie erau construite pe baza lui Fiat 500. Adica Ferves cumpara platforma si motorul de Fiat 500 de la fabrica, dupa care le modifica. Motorul de 499 cmc racit cu aer cu 18 cp era de Fiat 500, suspensia independenta era de la Fiat 600D si alte piese erau de la surorile mai mari, 124, 236 sau Autobianchi Primula.

Ferves Ranger

Ferves in ambele variante de caroserie s-a comercializat atat cu tractiune integrala, cat si cu tractiune doar pe spate. Cutia era una manuala cu 4 trepte si caroseria realizata de Carlo Ferrari, construita din tabla. Varianta Ranger, decapotabila, avea un plafon textil si putea transporta 4 pasageri plus niste bagaje minuscule.

Unul din cele doar vreo 50 de unitati care au mai rezistat pana in zilele noastre din cele 600 fabricate se afla acum in Statele Unite si este de vanzare. Masina este construita in 1967, este varianta 2WD si este in stare impecabila, avand la bord numai 7.838 kilometri. Pretul cerut insa este destul de piperat pentru o masina atat de mica. Mai precis, in anuntul de pe Ebay, vanzatorul cere relativ mult, tinand cont ca pretul licitatiei a ajuns deja la peste 22.500. de dolari si rezerva nu a fost atinsa inca...

Ferves Ranger

Ferves Ranger

Ferves Ranger

Ferves Ranger

Ferves Ranger

Ferves RangerFerves Ranger

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Ferves Ranger
mai multe