Meniul Zilei: Ce-ai zice de un Jaguar V12... de 7.0 litri si 604 cai putere?

Meniul Zilei: Ce-ai zice de un Jaguar V12... de 7.0 litri si 604 cai putere?
  • Silverstone Auctions scoate la licitatie un Jaguar XJS modificat de Lister
  • Masina ascunde sub capota un V12 de 7.0 litri, cu doua compresoare si 604 CP
  • Britanicii spera sa obtina in urma vanzarii un pret cuprins intre 38 si 42.000 lire
Distribuie pe Facebook

Intreaba pe cine vrei care-i cel mai grozav Jaguar construit vreodata, iar raspunsul va fi intotdeauna acelasi. Asta nu inseamna insa neaparat ca nu exista viata si dupa XJ220. Sau inainte de supercarul britanic, dupa cum urmeaza sa descoperim si in urmatoarele randuri.

Cu riscul de a te dezamagi profund, tinem sa precizam inca de la bun inceput ca nu clasicul E-Type reprezinta subiectul principal in cazul de fata. Si asta pentru ca avem ceva mult mai interesant de-atat, mai ales din punctul de vedere al specificatii tehnice.

Pentru ca, sa fim sinceri acum, modelul Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans nu este nici pe departe la fel de frumos precum "predecesorul" sau. Are in schimb o inima mult mai mare, sub capota pompand un V12 cu o capacitate cilindrica de sapte litri.

Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans de vanzare

Iar asta nu este decat o mica parte a unui (mult mai) mare intreg, pentru ca lista cu bunatati de ordin mecanic mai include si o pereche de compresoare mecanice, plus o transmisie Getrag cu sase rapoarte si un total de 604 cai putere.

Pe plan estetic, super-coupe-ul britanic se distinge prin elementele aerodinamice proeminente adaugate caroseriei, insa este destul de putin probabil sa apuci sa le studiezi in detaliu. Si asta pentru ca viteza maxima depaseste 320 kilometri pe ora.

Contrar cifrelor si numerelor sale demne de un supercar inclusiv al zilelor noastre, modelul Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans nu face nici un rabat de la lux sau confort, insertiile de piele si ornamentele din lemn fiind o prima dovada in acest sens.

Intr-un final, cel care va alege sa liciteze pentru acest exemplar la evenimentul organizat de Silverstone Auctions in weekendul 21 - 22 februarie nu va avea nici un motiv sa-si faca griji legate de exclusivitate: doar 25 astfel de masini au fost construite in totalitate.

Merita pretul de 38.000 - 42.000 de lire sterline? Acum depinde si pe cine intrebi. Tinand cont ca numai conversia de la Jaguar XJS la Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans s-a ridicat la 77.000 lire sterline in 1992, noi am spune ca da...

Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans de vanzare

Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans de vanzare

Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Lister Jaguar XJS 7.0 Le Mans de vanzare
mai multe