Mercedes ne reaminteste de gloriosul sau 500 E

Mercedes ne reaminteste de gloriosul sau 500 E
  • Mercedes-ul 500 E aniverseaza toamna aceasta 25 de ani de la momentul lansarii
  • Debutul oficial al modelului german a avut loc in cadrul Salonului de la Paris din 1990
  • Oferta automobilului din Stuttgart include un V8 de cinci litri si 326 CP
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Paris din 1990, legendarul 500 E implineste toamna aceasta 25 de ani de existenta - un motiv numai bun pentru ca Mercedes sa ne reaminteasca de gloriosul sau model in patru usi.

Introdus pe piata la mijlocul anilor '80, Mercedes-ul W124 si-a croit instant drum catre Hall of Hame-ul industriei auto, modelul german fiind recomandat atat de design-ul clasic, cat si de calitatea constructiei.

Gama variata de motorizari, respectiv inovatiile in materie de siguranta au contribuit si ele decisiv la legenda croita in jurul eroului din Stuttgart, cariera sa culminand cu lansarea versiunii 500 E.

Versiune care, dupa cum precizam si anterior, a ajuns zilele acestea la aniversarea cu numarul 25, oficialii Mercedes profitand de evenimentele cu pricina pentru a ne reaminti de performantele glorioasei sale masini in patru usi.

Mercedes 500E

Prezentat in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Paris din 1990, modelul 500E si-a bucurat clientii cu un motor V8 de cinci litri, livrat la pachet alaturi de o transmisie automata in patru rapoarte si un sistem de tractiune spate.

Cu 326 CP la bord si un exterior subtil, lupul german in blana de oaie accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6.1 secunde, fisa tehnica incheindu-se in cele din urma cu cei 250 km/h din dreptul vitezei maxime.

In ciuda performantelor sale in linie dreapta, Mercedes-ul 500 E nu avea sa dezamageasca nici la capitolul confort, insertiile de piele, ornamentele din lemn si scaunele reglabile electric fiind doar o parte din dotarile ce merita amintite.

Un alt detaliu ce-i confera un caracter special modelului german in patru usi este productia limitata la numai 10.479 exemplare, construite impreuna cu conationalii si, totodata vecinii (de oras) de la Porsche.

Drept urmare, nu ar trebui sa fim deloc mirati de faptul ca pretul de de pornire al unui Mercedes 500 E se ridica, la momentul lansarii, la 134.520 de marci germane, fiind astfel de doua ori mai mare decat suma necesara achizitionarii unui 300 E. Pana la sfarsitul carierei sale insa, sportivul in patru usi nascut la Stuttgart ajungea sa aiba un pret de pornire de 145.590 marci germane.

Mercedes 500E

Mercedes 500E

Mercedes 500E

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes 500E
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2015