N-au vazut in viata lor rugina. Cele trei masini cu caroserie din INOX sunt acum de vanzare

N-au vazut in viata lor rugina. Cele trei masini cu caroserie din INOX sunt acum de vanzare
  • Rodul colaborarii dintre Ford si o companie metalurgica
  • Caroseria este in totalitate din inox
  • Sunt scoase la licitatie fara rezerva
Distribuie pe Facebook

Casa de licitatii Worldwide Auctioneers are la vanzare trei masini Ford extrem de speciale. Acestea fac parte dintr-o colaborare a brand-ului cu o companie din industria metalurgica si au caroseria confectionata in totalitate din inox.

In 1935, Ford si Allegheny Ludlum Steel, o companie care activeaza in domeniul metalurgic, si-au unit fortele pentru a promova un material nou aparut pe piata. Este vorba despre otelul inoxidabil, sau pe scurt inox.

Pentru asta, cele doua au asamblat sase exemplare Ford Deluxe Sedan cu caroseria din inox pentru a demonstra durabilitatea acestui metal. Masinile au ajuns la mai marii companiei Allegheny Ludlum si numai patru dintre cele sase mai exista si in ziua de azi.

Ford si Lincoln cu caroserie din inox

Una a fost scoasa acum la vanzare alaturi de alte doua exemplare, la randul lor cu o caroserie din inox. Si acestea, un Ford Thunderbird si un Lincoln Continental, sunt tot rodul colaborarii cu aceeasi companie din industria metalurgica, un parteneriat incheiat in anii '60.

In ciuda raritatii lor, masinile in cauza au parcurs kilometri destui la viata lor. Spre exemplu, Ford-ul din 1935 are peste 321.869 de kilometri la bord iar Thunderbird-ul se lauda cu cel putin 160.000 de kilometri. Nu se stie cati kilometri indica odometrul Lincoln-ului insa acesta din urma are altceva impresionant: evacuarea este inca cea originala.

Ford si Lincoln cu caroserie din inox

Cele trei masini au fost pana acum in posesia celor de la Allegheny Ludlum insa acestia cred ca este timpul ca ele sa faca de acum parte dintr-o colectie sau sa fie expuse la un muzeu pentru a putea fi admirate de un numar cat mai mare de impatimit auto si nu numai.

Specialistii casei de licitatii nu au evaluat cele trei masini cu caroserie din inox iar acestea sunt oferite fara rezerva.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 21 Mai 2020