N-avea cum sa fie ceva obisnuit. Ce masina conduce legendarul pilot de raliu Walter Rohrl

N-avea cum sa fie ceva obisnuit. Ce masina conduce legendarul pilot de raliu Walter Rohrl
  • Proiectul a fost inceput de un fost inginer aeronautic
  • A fost restaurat complet si finalizat ulterior
  • Acum este detinut de Walter Rohrl
Distribuie pe Facebook

Legendarul Walter Rohrl, dublu campion mondial la raliuri, conduce un superb Porsche 356 modificat si cu o poveste impresionanta.

Walter Rohrl a facut istorie in Campionatul Mondial de Raliuri cu cinci marci diferite: Porsche, Fiat, Opel, Lancia si Audi. De-a lungul carierei a participat la 75 de etape de raliu si a castigat doua titluri mondiale in 1980 si 1982.

Un asemenea impatimit auto nu avea cum sa conduca o masina normala. Cea mai noua achizitie a germanului este un Porsche 356, complet restaurat, si modificat. Printre imbunatatirile primite se numara si motorul boxer, turbo, al unui Porsche 911 Turbo (930) din 1977.

Porsche 356 3000 RR

Dar mai importanta decat aceste modificari, sau decat procesul de restaurare prin care a trecut, este povestea acestui Porsche rebotezat 356 "3000 RR".

Masina este creatia unui fost inginer aeronautic, pe numele sau Viktor Grahser. Dupa ce s-a intors acasa in Austria, Grahser a tinut masina intr-un container si, din cand in cand, isi admira proiectul la care mai avea multe de facut. Din pacate nu a mai apucat.

Porsche 356 3000 RR

Dupa moartea lui, masina, impreuna cu alte doua exemplare 356, a ajuns pe mana lui Rafael Diez, care a inceput numaidecat sa o restaureze. Printre altele, Diez a mutat volanul pe stanga, a refacut caroseria, pe care a vopsit-o in aceasta nuanta de gri si a reconditionat interiorul, care acum este imbracat in piele rosie.

Porsche 356 3000 RR

Dupa ce a finalizat proiectul, Diez l-a rugat pe celebrul fost pilot de raliuri Walter Rohrl sa testeze masina insa la inceput neamtul a fost destul de sceptic. "M-am apropiat prudent de acest 356 B Roadster; parea ca fusese prea mult modificat. Asa ca am fost cu atat mai surprins de cat de perfect echilibrat s-a simtit inca de la startul test drive-ului," isi aminteste Rohrl.

Porsche 356 3000 RR

Dublul campion mondial s-a indragostit pe loc de acest Porsche 356 "3000 RR" si l-a cumparat fara sa stea pe ganduri. I-a si adus o nota personala, punand pe capota motorului cele patru embleme primite dupa ce a castigat raliul Monte Carlo cu patru marci diferite.

Porsche 356 3000 RR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Porsche 356 3000 RR
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2020