Ne-a luat ceva timp, dar intr-un final l-am gasit. El e cel mai frumos Peugeot construit vreodata.

Ne-a luat ceva timp, dar intr-un final l-am gasit. El e cel mai frumos Peugeot construit vreodata.
  • El e cel mai frumos Peugeot construit vreodata
  • Masina apartine seriei 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' Roadster
  • Exemplarul cu pricina costa cateva sute de mii de euro
Distribuie pe Facebook

Numai 53 de astfel de exemplare au fost construite in total, unul dintre acestea vanzandu-se acum mai bine de jumatate de deceniu pentru suma de 700.000 de dolari.

Audi A5, BMW Seria 6, Mercedes CLS sau Porsche 991 sunt printre primele optiuni care ne vin in gand atunci cand incepem o discutie referitoare la cele mai frumoase masini ale momentului.

Desigur, niciunul dintre modelele anterior mentionate nu este parca la fel de atragator precum unul construit anterior, in vremuri precum anii '60 ori perioada interbelica.

Peugeot 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' Roadster

Un moment: am spus cumva perioada interbelica? Atunci nu putem trece mai departe fara sa aducem in povestea noastra si impresionanta serie Peugeot DS 402 Darl’mat.

Rezultata in urma colaborarii dintre Emile Darl’mat, unul dintre cei mai mari dealeri ai marcii franceze, si coachbuilder-ul Marcel Pourtout, aceasta a uimit o lume intreaga cu... perfectiunea sa estetica.

Clientii nu aveau de ce sa se planga nici la nivel de parte estetica, caroseria aerodinamica, sasiul usor si motorul de doi litri imprimandu-i versiunii Legere 'Special Sport' imaginea si rapiditatea caracteriste unui automobil de inalta performanta.

Peugeot 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' RoadsterPeugeot 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' Roadster

Productia seriei Peugeot DS 402 Darl’mat a luat sfarsit dupa numai 105 exemplare construite, in total fiind comercializate 20 de unitati Coupe, 32 de unitati Convertible, dar si 53 de unitati Roadster.

Automobilul din cazul de fata apartine colectiei Peugeot 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' Roadster si impresioneaza in special prin interiorul decorat cu piele de aligator. S-a vandut in 2009 pentru 700.000 de dolari.

Peugeot 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' Roadster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Peugeot 402 Darl’mat Legere 'Special Sport' Roadster
mai multe