Nici nu va mai conta ca are volanul pe dreapta cand vei afla cine a detinut acest Audi Quattro, care acum este de vanzare

Nici nu va mai conta ca are volanul pe dreapta cand vei afla cine a detinut acest Audi Quattro, care acum este de vanzare
  • Audi-ul Quattro este unul dintre cele mai cunoscute modele care au participat in WRC
  • Acest exemplar va fi vandut la licitatia organizata de Silverstone Auctions
  • Masina a fost restaurata in anii '90 si se prezinta intr-o stare buna
Distribuie pe Facebook

Printre superbele masini care se vor vinde la licitatia organizata de Silverstone Auctions, se afla si acest Audi Quattro care i-a apartinut in trecut unui pilot de Formula 1.

Audi-ul Quattro a fost pentru prima data prezentat lumii in anul 1980 la Salonul Auto de la Geneva si si-a lasat rapid amprenta in lumea auto. Multumita sistemului inteligent de tractiune integrala, Audi-ul Quattro a luat cu asalt Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) la inceputul anilor 80' si a devenit astfel una dintre cele mai cunoscute masini din istoria acestui campionat.

Audi Quattro

Acest exemplar care acum isi asteapta viitorul proprietar in cadrul licitatiei organizate de cei de la Silverstone Auctions, i-a atras atentia fostului campion din Formula 1, Nigel Mansell. Britanicul a cumparat masina in luna iunie a anului 1984 pe cand era pilotul celor de la Lotus. Acesta a condus masina si s-a bucurat de tot ce putea sa ofere legendarul Quattro pana in momentul in care a plecat la Williams Grand Prix, un an mai tarziu.

Audi QuattroAudi Quattro

In cei 32 de ani de existenta, Audi-ul a mai avut alti 5 proprietari, iar din nefericire, in 1995, i-au fost furate mai multe piese. Cativa ani mai tarziu masina a fost restaurata, atentia cazand in special pe repararea motorului de 2.1 litri.

Audi Quattro

Masina se prezinta intr-o conditie buna, iar in ciuda faptului ca odometrul afiseaza 186,684 de km, interiorul s-a pastrat, aratand doar mici semne de uzura.

Audi QuattroAudi Quattro

Actualul proprietar vinde acest Audi Quattro impreuna cu certificatul de inmatriculare eliberat de autoritatile de pe Isle of Man pe numele fostului pilot de Formula 1, Nigel Mansell, cu verificarea tehnica valabila si cu o copie a revistei Audi Driver, unde coperta este ocupata de acest exemplar.

Audi Quattro

Avand in vedere faptul ca poti sa intri in posesia unei bucati de istorie automobilistica, care pe deasupra a fost detinuta de unul dintre cei mai cunoscuti piloti care au alergat in Marele Circ, pretul cerut de casa de licitatii nu este deloc mare. Silverstone Auctions se asteapta ca acest exemplar sa le aduca intre 32,825 si 39,390 de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Audi Quattro
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 3 August 2016