Nimeni nu s-a inghesuit sa liciteze pentru singurul F40 cu interior de piele din lume

Nimeni nu s-a inghesuit sa liciteze pentru singurul F40 cu interior de piele din lume
  • Singurul Ferrari F40 cu interior de piele din lume a fost scos recent la licitatie
  • Exemplarul cu pricina are un singur proprietar, in persoana lui F.J. Connolly Esq.
  • Nici unul dintre colectionarii participanti nu au scos insa din buzunare suma ceruta
Distribuie pe Facebook

Dintre toate cele 1.311 unitati F40 construite de Ferrari in perioada 1987 - 1992, numai unul se poate lauda cu interior de piele. Chiar si asa, nimeni nu s-a inghesuit sa plateasca intre 750.000 si 800.000 lire sterline pentru exemplarul cu pricina.

Doua caracteristici unice transforma modelul F40 intr-unul dintre cele mai dorite Ferrari din istorie: pentru inceput, supercarul italian lansat in 1987 celebreaza cea de-a 40-a aniversare a companiei din Maranello.

Mai important de-atat este insa detaliul cu numarul doi. Dupa cum probabil iti amintesti si tu, F40 este ultimul model care a primit "binecuvantarea" lui Enzo Ferrari inainte de a intra pe linia de productie.

Ferrari F40 cu interior din pieleFerrari F40 cu interior din piele

Si daca tot veni vorba despre productie, numai 1.311 de exemplare ale supercarului italian au fost construite pana in anul 1992, fiecare dintre acestea dispunand de un motor V8 montat central.

Un motor V8 twin-turbo de 478 cai putere, mai exact, capabil sa "impinga" cele aproximativ 1.100 de kilograme inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice pana la 324 km/h.

Tot la capitolul performante notabile avem de precizat, de asemenea, si timpul de doar 4.1 secunde pentru realizarea acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora.

Lasam insa in urma elementele generaliste si ne indreptam atentia exclusiv catre exemplarul din cazul de fata, despre care se spune ca ar fi singurul F40 din lume cu interior de piele.

Ferrari F40 cu interior din piele

Cum a reusit proprietarul acestui Ferrari sa-i convinga pe oficialii companiei din Maranello sa-si dea acceptul pentru o astfel de modificare? Ei bine, raspunsul nu este deloc greu. Ba dimpotriva.

Supercarul italian a fost cumparat de nou de F.J. Connolly Esq. Da, acel Connolly (Leather Ltd) care, la momentul respectiv, se intampla sa fie unul dintre furnizorii lui Enzo.

Si totusi, in ciuda caracterului sau unic, exemplarul cu pricina nu a fost apreciat la adevarata sa valoare, nici unul dintre colectionarii auto ce au participat la licitatia organizata weekend-ul trecut de casa H&H nescotand din buzunare suma necesara - cuprinsa intre 750.000 si 800.000 lire sterline, pentru a pleca acasa cu singurul Ferrari F40 cu interior de piele din lume.

Ferrari F40 cu interior din pieleFerrari F40 cu interior din piele

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Ferrari F40 cu interior din piele
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Octombrie 2015