NOU record mondial: Cea mai scumpa masina din lume s-a vandut cu 52 milioane dolari!

NOU record mondial: Cea mai scumpa masina din lume s-a vandut cu 52 milioane dolari!
  • Un Ferrari 250 GTO s-a vandut recent cu 52 de milioane de dolari
  • Modelul italian este astfel cel mai scump automobil vandut vreodata
  • Noul record il depaseste pe cel vechi cu circa 20 milioane dolari
Distribuie pe Facebook

Un Ferrari 250 GTO de curse s-a vandut recent cu impresionanta suma de 52 de milioane de dolari, modelul italian devenind astfel cel mai scump automobil comercializat vreodata.

Exista numerosi oameni dispusi sa arunce o intreaga avere pe un singur... bun. Unii prefera tablourile si casele, in timp ce altii au o slabiciune pentru avioane, elicoptere sau chiar insule. Dar asta nu e tot. Printre cei dispusi sa cheltuiasca zeci de milioane de dolari pe o opera de arta (indiferent de forma acesteia) se mai numara si o a treia categorie de oameni, si anume colectionarii de masini. De acestia ne vom ocupa noi, cel putin de-aceasta data.

Conform unor informatii obtinute de publicatia Bloomberg News, un cumparator misterios a oferit recent nu mai putin de 52 de milioane de dolari pe un Ferrari 250 GTO de curse. Automobilul cu pricina i-a apartinut colectionarului Paul Pappalardo si se poate lauda, printre altele, si cu castigarea editiei din anul 1963 a competitiei Tour de France. "E la fel ca Mona Lisa. Are ceva aparte. Daca ai un GTO, atunci ai colectie auto grozava", spunea un specialist in tranzactii cu modele clasice despre impresionantul Ferrari 250.

Iar acesta tinde sa aiba dreptate. Multumita acestei tranzactii, modelul italian a devenit cel mai scump automobil comercializat vreodata, doborand vechiul record cu aproximativ 20 de milioane de dolari! - record detinut tot de un Ferrari 250 GTO, de Ferrari-ul 250 GTO construit special pentru legendarul Sir Stirling Moss si vandut in cursul anului trecut pentru suma de 35 de milioane dolari mai exact!

NOTA: Automobilul din imagine este cu titlu informativ, fotografiile cu Ferrari-ul 250 GTO vandut pentru suma de 52 de milioane de dolari lipsand cu desavarsire la acest moment.

Distribuie pe Facebook
mai multe