Nu l-a interesat ca motorul si cutia au fost schimbate. Cineva tocmai a platit o mica avere pe acest BMW 3.0 CSL

  • Fabricat in 1972
  • Restaurat in anii '90
  • Motorul si cutia nu sunt cele originale
Distribuie pe Facebook

Acest BMW 3.0 CSL tocmai a fost vandut in Statele Unite ale Americii. Masina a fost restaurata, si revopsita, in anii '90 si, din pacate, nu mai are motorul original sub capota.

E9 este unul dintre cele mai iconice modele BMW si predecesorul Seriei 6. Pe langa forma carsoriei, care poarta semnatura celor de la Karmann, E9 mai este cunoscut pentru emblema montata pe montantul C, un artificiu de design preluat de actualul X2.

BMW 3.0 CSL

BMW a folosit acest model si la curse, mai exact in Campionatul European de Turisme sau Deutsche Rennsport Meisterschaft, iar pentru a putea fi omologat, bavarezii au lansat modelul 3.0 CSL in 1972.

BMW 3.0 CSL

Exemplarul din aceste imagini, unul dintre cele 1.265 de exemplare construite in total, a fost printre primele 168 care au parasit linia de asamblare. Chiar daca elementele aerodinamice te fac sa crezi ca este un CSL "Batmobile", aripa spate, eleronul si cele doua elemente de cauciuc de pe aripile fata au fost montate ulterior.

BMW 3.0 CSL

Mai exact in anii '90, atunci cand masina a fost restaurata complet. Tot atunci, vopseaua galbena cu care a venit din fabrica a fost inlocuita de acest negru si si-au facut aparitia si celebrele dungi in culorile M.

BMW 3.0 CSL

In aceeasi perioada a fost montat si un motor de 3.5 litri (M30B34) cu carburatoare Webber, asadar masina nu are sub capota unitatea originala de 3.0 litri. Totusi, blocul este inclus in pret, daca noul proprietar vrea cumva sa ii redea gloria de alta data.

In 2018, cineva a instalat si o noua transmisie, una manuala Getrag cu cinci trepte.

BMW 3.0 CSL

Desi aceste imbunatatiri fac ca masina sa fie mai distractiva de condus, au un impact negativ asupra pretului si, mai ales, a pedigree-ului.

BMW 3.0 CSL

Chiar si asa nu este prima oara cand aceasta bijuterie este de vanzare. In 2014, cineva a platit 148.000 de dolari pe acest BMW 3.0 CSL iar anul trecut masina a fost vanduta din nou cu 131.000 de dolari. Acum, cineva a luat-o acasa cu 178.000 de dolari.

BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze BMW 3.0 CSL
mai multe