O masina clasica neidentificata, scoasa la licitatie in Anglia

O masina clasica neidentificata, scoasa la licitatie in Anglia
  • Casa de licitatii Bonhams scoate la vanzare o masina clasica, din anul 1908
  • Nu multe se cunosc despre acest model, cu exceptia ca are motorul facut de Regal
  • Automobilul s-ar putea vinde cu o suma intre 150.000 si 190.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Are o viteza de numai 56 km/h, sute de mii de kilometri la bord si o caroserie atat de veche incat nu se stie exact nici constructorul, dar nici anul sau de fabricatie. Aceasta bijuterie rara, care este in familia proprietarului de peste un secol, va fi scoasa la licitatie pe 1 noiembrie la Londra.

Neobisnuitul automobil a fost cumparat de un doctor, bunicul actualei proprietare, la o licitatie care a avut loc tot in Londra, dar pe data de 5 iunie 1908. Era intr-o stare jalnica, iar barbatul a platit pentru ea 36 de lire sterline. La vremea respectiva, el mai avea in garaj un super automobil, un Vauxhall cu doua locuri din 1903, devenit intre timp cel mai vechi Vauxhall din lume.

Masina clasica neidentificata, scoasa la licitatieMasina clasica neidentificata, scoasa la licitatie

Masina clasica neidentificata, scoasa la licitatie

Primul proprietar al masinii a fost editorul ziarului The Times, care facea curse regulate cu ea intre orasele Dover si Londra, ceea ce explica starea masinii, insa nu exista si documentele originale care sa ateste anul de fabricatie si producatorul. De aceea, masina a fost reinregistrata in 1908, anul achizitionarii de catre bunicul actualei proprietare. El a fost si cel care a restaurat-o doi ani mai tarziu, iar astazi automobilul cu caroserie din lemn continua sa functioneze fara probleme.

Expertii cred ca masina este un hibrid intre producatorul de motoare britanic Regal si firma franceza Lacoste & Battmann. "Aceasta masina a fost in familia aceluiasi proprietar din 1908, dar nu putem spune cu precizie ce model este, ceea ce este ciudat. Ceea ce stim cu siguranta este ca are motorul original facut de Regal, un mic producator britanic de autoturisme si motoare. (...) In 1950, Clubul Automobilelor Veterane al Marii Britanii a identificat sasiul si osiile ca apartinand Lacoste & Battmann, ceea ce ne face sa credem ca ar putea fi un automobil fabricat de aceasta firma", a declarat Rob Hubbard, din cadrul casei de licitatii Bonhams.

Masina clasica neidentificata, scoasa la licitatie

Masina clasica neidentificata, scoasa la licitatieMasina clasica neidentificata, scoasa la licitatie

In urma cu 10 ani, actuala proprietara s-a mutat in Insula Man si a luat automobilul cu ea. Interesant este ca inca il foloseste pentru mici drumuri la magazinele din zona, iar motivul pentru care il scoate la licitatie este pentru ca nu are cui sa il lase mostenire in familie. Potrivit estimarilor, automobilul s-ar putea vinde cu o suma cuprinsa intre 150.000 si 190.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Masina clasica neidentificata, scoasa la licitatie
mai multe