Opel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselor

  • Weekend-ul acesta se desfasoara AvD Oldtimer Grand Prix
  • Evenimentului va avea loc pe circuitul de la Nurburgring
  • Opel va fi prezent cu numeroase modele clasice, dar si noi
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Opel isi aduc artileria grea la Nurburgring, acolo unde, in acest weekend, are loc cea de-a 41-a editie a concursului AvD Oldtimer Grand Prix, un eveniment grandios dedicat curselor cu masini de epoca. Istoria Opel in sporturile cu motor va fi dezvaluita cu ajutorul a 20 de masini vedeta.

Weekendul acesta (9-11 august), pe circuitul de la Nurburgring va avea loc clasicul concurs pentru masini vintage "AvD Oldtimer Grand Prix". Este un eveniment la care sunt asteptati peste 60.000 de spectatori, ce se vor bucura de show-urile oferite de cele mai bune masini de epoca care au facut istorie in sporturile cu motor.

Opel a anuntat deja prezenta a 20 de modele, toate alese pe spranceana, vedete emblematice pentru trecutul de 110 ani in cursele de masini. In plus, nemtii vor veni si cu doua autoturisme de competitie actuale: este vorba de Astra OPC CUP, model folosit in cursele de anduranta, si sportivul ADAM Rallye Cup.

Opel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselorOpel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselor

Opelul de curse atingea 228 de km/h in 1914

Istoria Opel in sporturile cu motor incepe in 1903, cu legendara masina de curse ce purta numele companiei. Pe vremea aceea, veterana cursei Londra-Brighton era deja echipata cu un arbore cardanic in spate, iar 10 ani mai tarziu masina de succes din cursele de Grand Prix avea caracteristici tehnice avansate, precum patru supape pe cilindru.

Aceasta reprezenta varful tehnologiei Opel din 1913, ceea ce asigura viteze remarcabile pentru acele vremuri, de pana la 170 de km/h. Dupa doar un an de la dezvoltare, Opel a transformat masina de curse intr-o "bestie" pe 4 roti cu un motor de 12.3 litri, 260 de cai putere si o viteza maxima fenomenala, de 228 de km/h. Automobilul care o atingea s-a numit "Monstrul Verde" ("Green Monster"), iar cursele aveau loc pe plaje.

Opel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselorOpel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselor

In contrast cu "liniutele" vremii, vedeta Opel in sporturile de raliu este modelul Ascona, in special cu Walter Rohrl la volan. In 1974, pilotul a reusit sa castige "European Championship" cu un Ascona A, iar in 1982 cu Opel Ascona 400 a luat "Rallye World Championship". Acest din urma model va ajunge din nou pe pista in weekend cu ocazia "Oldtimer Grand Prix 2013".

In ceea ce priveste istoria recenta, modelul Cliff Calibra a fost cel care s-a remarcat. In 1996, cu Manuel Reuter la volan, Opel Calibra a castigat "International Touring Car Championship".

Opel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselorOpel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Opel prezinta autoturismele de legenda in istoria curselor
mai multe