Perfectionata de Ayrton Senna si adorata de o lume intreaga. HONDA NSX implineste 30 de ani de la debut

Perfectionata de Ayrton Senna si adorata de o lume intreaga. HONDA NSX implineste 30 de ani de la debut
  • Modelul NSX a fost lansat in 1989 la Detroit
  • Peste 2 zile implineste 30 de ani de la debut
  • La dezvoltarea lui a contribuit inclusiv Ayrton Senna
Distribuie pe Facebook

Honda/Acura celebreaza cu un clip video emotionant cele trei decenii pe care legendarul model NSX le va implini pe 9 februarie.

Italienii de la Ferrari au fost intotdeauna o forta de temut in industria auto si un constructor pe care multi au visat si inca viseaza sa il egaleze. Acest lucru a fost valabil mai ales in anii '80 si '90 cand luptele dintre producatorii de automobile erau mult mai acerbe decat acum.

Honda NSX

In 1984, Honda a prezentat conceptul HP-X (Honda Pininfarina eXperimental) dezvoltat, asa cum ii spune si numele, impreuna cu casa de design Pininfarina. Acesta anunta o sportiva cu motor central si tractiune spate care sa concureze cu gama de modele V8 de la Ferrari.

Honda NSX

Spre finalul stadiului de dezvoltare, Honda a schimbat numele conceptului in NS-X iar pe 9 februarie 1989 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, lumea intreaga a putut admira versiunea de productie. Este vorba despre legendara sportiva NSX, prima masina de serie din istorie cu caroserie din aluminiu si o masina la dezvoltarea careia a ajutat inclusiv Ayrton Senna.

Honda NSX

Productia a inceput un an mai tarziu iar sub capota avea un motor V6 de 3.0 litri VTEC. Unitatea a fost inlocuita cu una de 3.2 litri V6 in 1997 iar cinci ani mai tarziu, NSX a primit un facelift care, printre altele, a eliminat celebrele faruri escamotabile.

Honda NSX

In 2005, Honda a oprit productia acestui model iar doi ani mai tarziu a anuntat ca pana in 2010 va prezenta un succesor. A doua generatie a fost lansata de-abia in 2015 la Salonul Auto de la Detroit unde toata lumea a avut un soc sa afle ca aveau in fata o sportiva cu sistem de propulsie hibrid si tractiune integrala.

Honda NSX

Peste doua zile, modelul NSX implineste trei decenii de la debut iar cu aceasta ocazie Acura (in SUA a fost vandut sub denumirea de Acura NSX) a publicat un clip video care arata parcursul acestei sportive dar si o "plimbare" alaturi de cea de-a doua iteratie.

Honda NSX

Honda NSX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Honda NSX
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2019