Poate cel mai frumos Mercedes Cobra din lume e de vanzare si poate fi al tau

Poate cel mai frumos Mercedes Cobra din lume e de vanzare si poate fi al tau
  • Licitatia a ajuns la 2200 de dolari
  • Acest Mercedes a fost readus la stadiul de nou
  • Este de asteptat ca licitatia sa atinga $10.000
Distribuie pe Facebook

Fara indoiala, Mercedes-Benz W123 este unul din acele modele istorice care a contribuit in anii '70 la tendinta companiei germane de a intra in faliment. De ce? Pentru ca erau masini atat de bine facute, incat serviciile de after-sale erau practic inexistente. Acest model, numit popular in Romania Mercedes-Benz Cobra, este si in zilele noastre una din cele mai apreciate masini de povara.

Exemplarul vandut pe un site de licitatii este un model realizat in 1980 cu motorizare 300D, adica motor de 3.0 pe motorina. Automobilul este un model american dotat cu o transmisie automata de fabrica, dar care intre timp a primit o cutie manuala cu 4 viteze. In plus, proprietarul care acum vrea sa scape de aceasta bijuterie a realizat restaurarea din bara in bara cu piese europene, comandate direct din Germania, piese care in unele cazuri s-au dovedit a fi extrem de greu de procurat. Asadar, toate aceste elemente din Europa ii confera acestui model american o personalitate aparte.

Masina originala a venit special pentru America cu trapa pe plafon, cutie automata cu 4 viteze si vopsita in culoarea China Blue. In cei doia de restaurare, masina a fost imbunatatita si modificata cu piese noi sau reconditionate, dar astfel incat sa ii fie pastrata originalitatea, iar tot ce tine de fiabilitate, pentru ca masina sa devina una pretabila la plimbari zilnice, a fost facut cu simt de raspundere.

Mercedes-Benz Cobra de vanzare

Mercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzare

In momentul in care a cumparat-o, vanzatorul de acum a facut tinichigeria completa, a vopsit-o in culoarea originala Mercedes 904 Dark Blue, speciala pentru Cobra, in timp ce in partea de jos a pastrat nuanta originala de albastru. Barele au fost inlocuite cu unele europene, la fel si farurile, dar si instalatia electrica. Grila si insertiile din aluminiu au fost inlocuite cu unele originale pentru Germania, iar gurile cromate din plastic de langa parbriz au fost puse in locul celor negre.

Jantele sunt originale Mercedes-Benz din aliaj, cam cu 40 kg mai usoare decat rotile de fabrica, si au fost ornate cu dungi rosii la fel ca si lateralele masinii. La exterior proprietarul a mai inlocuit chederele de la parbriz si luneta, pastrand toate geamurile originale. In portbagaj toata mocheta a fost schimbata, iar trusa de scule originala, cu toate accesoriile, este la locul sau. In continuare, bordul original a fost schimbat cu unul aproape nou, iar scaunele si bancheta au fost inlocuite cu unele europene.

Mercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzare

La interior munca a continuat si o multime de alte piese au traversat oceanul. Cum este si cazul fetelor de usi albastre europene care, la fel ca si scaunele si bancheta, au venit de pe un Benz din 1980 model 280 sedan. Inainte de instalarea acestora, mocheta a fost demontata, la fel si tapiteria plafonului care insa a ramas originala. Nu in ultimul rand, trapa initial nu mergea, insa a fost restaurata si acum merge la buton electric fara probleme, asa cum era din fabrica.

Pe partea de mecanica, absolut totul a fost inlocuit cu piese noi: ambreiaj, suspensii, elemente ale directiei si asa mai departe. La fel si anvelopele care incalta jantele noi, dar si tot ce tine de motor. Acesta din urma, un diesel aspirat de 3.0 litri cu 5 pistoane in linie care produce doar 80 cp a fost readus la viata cu o revizie completa ce a inclus injectoare noi, pompa de vacuum, bujii icandescente, pompa de servo, filtre si lichide, dar si acumulator special pentru diesel. Adica per total, masina a fost readusa la stadiul de automobil nou.

Mercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzareMercedes-Benz Cobra de vanzare

Mercedes-Benz Cobra de vanzare

Interesant este ca, momentan, masina are un pret foarte mic pentru banii si timpul investite in ea. Adica licitatia a ajuns abia la 2.200 de dolari si se va termina in 4 zile. Speram insa ca cine va cumpara acest exemplar va avea in continuare grija la fel de mare ca actualul fericit care o conduce. Insa nu avem dubii ca pana la sfarsitul licitatiei pretul va exploda, acesta probabil ajungand mai aproape de pragul celor 10.000 de dolari. Cine nu si-ar dori sa vada astfel de masini circuland in numar cat mai mare pe strazile din Romania? Speram ca asemenea masini sa ajunga si la noi, ca ne-am saturat de atatea automobile noi lipsite de personalitate...

Mercedes-Benz Cobra de vanzare

Mercedes-Benz Cobra de vanzare

Mercedes-Benz Cobra de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (43) Poze Mercedes-Benz Cobra de vanzare
mai multe