Suma record pentru care s-a vandut acest Ferrari F40

Suma record pentru care s-a vandut acest Ferrari F40
  • Britanicii de la Coys au scos weekend-ul trecut la vanzare unul dintre ultimele Ferrari-uri F40 fabricate
  • Exemplarul cu pricina a fost fabricat in 1992 si numara la bord undeva in jurul a 7.881 de kilometri
  • Casa de licitatii a reusit sa obtina pe supercarul italian o suma record, de aproximativ 1.12 milioane euro
Distribuie pe Facebook

Supercarul italian lansat in 1987 pare sa fie exact ca vinul: cu cat imbatraneste mai mult, cat atat devine mai apreciat de cunoscatori, respectiv colectionari.

Ultimul model aprobat personal de Enzo. Cu o astfel de "experienta" trecuta in CV, nici nu-i de mirare ca a ajuns sa ocupe un loc fruntas in topul celor mai dorite masini ale planetei.

Ferrari-ul F40, caci el reprezinta subiectul acestei descrieri, nu se lasa insa mai prejos nici din alte puncte de vedere, design-ul atemporal fiind unul dintre celelalte motive care se fac vinovate de celebritatea supercarului italian.

Iar vestile bune nu se opresc aici, inclusiv pachetul tehnic - ce combina un motor V8 twin-turbo de 478 CP cu o greutate de circa 1.100 kg aliniindu-se la nivelul elementelor anterior mentionate.

Toate acestea puse cap la cap transforma modelul lansat de Enzo cu ocazia celei de-a 40-a aniversari a companiei sale nu doar intr-o simpla bijuterie pe patru roti, ci intr-una dintre cele mai rapide capodopere vazute vreodata.

De fix 4.1 secunde are nevoie Ferrari-ul F40 pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, pe cand sfertul de mila este parcurs in aproximativ 11.9 secunde. Destul de impresionant, nu-i asa?

Si daca mai vrei si alte motive care sa justifice preturile astronomice cu care se vinde supercarul italian, productia limitata la nici mai mult, nici mai putin de 1.311 unitati ar putea fi si el unul dintre acestea.

Lasam insa in urma detaliile generaliste si ne indreptam intreaga atentie catre exemplarul din cazul de fata, scos la licitatie chiar in weekend-ul ce s-a incheiat, cu ocazia evenimentului AVD Oldtimer Grand Prix desfasurat la Nurburgring.

Exemplar iesit de pe portile fabricii din Maranello in anul 1992 si rulat pentru circa 7.881 de kilometri, conform casei Coys - cea care s-a ocupat de vanzarea supercarului italian si care a obtinut intr-un final o suma record de 1.12 milioane euro.

Cel mai scump Ferrari F40

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 11 August 2015