Sunt doar 10 masini in toata lumea. Asta este de vanzare si i-a apartinut unui regizor celebru de la Hollywood

  • 10 exemplare in toata lumea
  • Motor V8 twin-turbo
  • Se vinde impreuna cu un Callaway B2K AeroBody
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Callaway ii cauta o noua casa acestui exemplar extrem de rar Callaway Speedster. Au fost produse doar 10 exemplare iar acesta i-a apartinut unui mare regizor de la Hollywood.

In opinia multora, Corvette-ul C3 este cea mai frumoasa si agresiva generatie a acestui model legendar. In 1984, C3-ul a fost inlocuit cu urmatoarea iteratie, adica C4, care a reprezentat o mare schimbare, mai ales in ceea ce priveste design-ul.

Callaway Speedster din '91

Desigur, americanii au pastrat elementele specifice acestui model, insa liniile au fost mult cumintite. Tunerii au dezvoltat propriile lor versiuni de Corvette C4 iar printre cele mai exclusiviste trebuie sa fie cele 10 exemplare Callaway Speedster.

Callaway Speedster din '91

In 1991, celebra companie de tuning, fondata in 1977 de fostul pilot de curse cu acelasi nume, a intrat in posesia masinilor si a decis sa le transforme radical, am putea spune. Partea frontala cu noi prize de aer a fost inspirata de un alt proiect de-al lor, legendarul Sledgehammer (pana in '99 cea mai rapida masina de strada).

Cireasa de pe tort o reprezinta insa forma parbrizului, geamurilor laterale si a lunetei.

Callaway Speedster din '91

Callaway nu s-a ocupat numai de design-ul celor 10 masini ci a imbunatatit si partea tehnica. Motorul V8 de sub capota lui C4 a primit doua turbine si a ajuns sa livreze puntii spate 402 cai putere si 630 Nm cuplu.

Callaway Speedster din '91

Fiecare exemplar Callaway Speedster avea un pret pe masura, spre exemplu cel din imagini a costat in 1991 nu mai putin de 185.525 de dolari. Dincolo de faptul ca este unul dintre cele 10 exemplare, masina din imagini mai are are un motiv pentru care este unica: a fost detinuta de James Cameron, celebrul regizor de la Hollywood care a semnat filme precum Titanic sau Avatar.

Callaway Speedster din '91

Masina se prezinta intr-o stare exceptionala si are numai 6.759 de kilometri la bord. In plus, Callaway o vinde impreuna cu un B2K AeroBody Convertible. Pretul celor doua masini nu a fost publicat, insa specialistii sunt de parere ca numai Speedster-ul costa peste 350.000 de dolari.

Callaway Speedster din '91

Callaway Speedster din '91

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Callaway Speedster din '91
mai multe