Un Ferrari 250 GT SWB California Spider este de vanzare la licitatie

Un Ferrari 250 GT SWB California Spider este de vanzare la licitatie
  • Masina a avut 3 proprietari
  • A suferit o restaurare recenta
  • Cel mai scump 250 GT SWB California Spider, vandut anul trecut
Distribuie pe Facebook

Unul din cele numai 37 de exemplare de Ferrari 250 GT SWB California Spider fabricate cu faruri acoperite de sticla este acum de vanzare. Masina, fabricata in 1961, este similara cu cea gasita anul trecut intr-un hambar din Franta si vanduta in stare precara pentru suma de 16,2 milioane de Euro.

Mai tineti minte acel hambar din Franta, in care stateau ascunse peste 60 de masini clasice, scumpe, din colectia Baillon? Cel mai scump membru al acelui lot era un Ferrari 250 GT SWB California Spider care i-a apartinut actorului Alain Delon si, fara sa fie reconditionat, a reusit sa se vanda la licitatia Artcurial pentru suma de 16,2 milioane de Euro.

Acum, o masina aproape identica, dar rosie, nu neagra, este vanduta in Statele Unite de compania Gooding & Gooding. Masina, fabricata in 1961, model Ferrari 250 GT SWB California Spider cu faruri acoperite, este unul din cele doar 37 fabricate in acest mod. Restul, pana la "uriasa" productie de 56 de unitati, fiind cu faruri normale, si, evident, mai scumpe, deoarece sunt mai putine.

Versiunea cu ampatament scurt este urmasa celeui cu ampatament lung, numita LWB, si era la acea vreme un fel de facelift. Adica acest model venea cu o caroserie semnata de Scaglietii, un sasiu intarit mai sportiv si frane cu discuri pe toate cele 4 roti, o noutate la acea vreme in randul masinilor de serie.

Ferrari 250 California SpiderMasina gasita pe un domeniu din Franta, vanduta cu 16,2 milioane de Euro

Exemplarul care se va scoata la licitatie in curand pe Amelia Island are seria de sasiu 2871GT si este de culoarea rosie. Masina a jucat alaturi de frumpasa Sophia Loren in filmul "Ieri, Oggi, Domani" si a fost cumparata de noua in 1961 de catre designerul din domeniul industriei, magnatul Gianfranco Frattini. Acesta a detinut masina vreme de 17 ani inainte sa i-o vanda lui Terzo Dalia in 1978 care ulterior, in 1985, i-a vandut-o actualului posesor care o vinde in aceasta primavara.

Oficialii firmei Gooding & Gooding anticipeaza ca masina o sa obtina o suma ce trece de 16 milioane de dolari la licitatia de pe 11 martie. Oricum, sub suma platita pe exemplarul nerestaurat, deoarece masinile originale valoreaza mult mai mult decat cele asupra carora s-a intervenit.

Distribuie pe Facebook
mai multe