Un Ferrari 250 LM din 1964 obtine o suma record la o licitatie din Arizona

Un Ferrari 250 LM din 1964 obtine o suma record la o licitatie din Arizona
  • Masina a fost fabricata in 1964
  • Este un exemplar cu multe victorii in motorsport
  • Pretul mai mic este din cauza lipsei unui palmares in Le Mans
Distribuie pe Facebook

Ferrari 250 LM este un automobil extrem de rar si de dorit de catre orice colectionar din lume. Nu degeaba astfel de exemplare, atunci cand apar pe piata, ajung sa se vanda cu multe milioane de dolari.

In trecut, cei de la casa de licitatii din Statele Unite RM Auctions au mai vandut cateva exemplare de Ferrari 250 Le Mans. Cel mai scump, care a obtinut suma de 14.3 milioane in 2013 la o licitatie din New York, a fost un exemplar din 1965 care insa a concurat de mai multe ori in competitii de anduranta si chiar a obtinut victoria in Franta. Tot pe acolo s-a situat si un alt exemplar, vandut la Monterey in luna august a anului trecut, cand cineva a ofertat pentru el suma de 11.5 milioane de dolari.

Ferrari 250 LM

De aceasta data, tot cei de la RM Auctions au vandut un astfel de Ferrari 250 LM cu "doar" 9.625.000 de dolari, fiind un record pentru statul Arizona. Adica este cel mai scump automobil vandut vreodata in Arizona, ceea ce nu este de colo. E vorba de un exemplar realizat la inceputul productiei acestui model, fiind masina cu numarul 9 din cele 32 fabricate vreodata. Avand numarul de sasiu 5899 GT, acest Ferrari a fost cumparat de nou de catre o echipa de motorsport din Elvetia, numita Scuderia Filipinetti.

Masina, de cand a fost cumparata, a reusit sa castige urcarea in coasta de la Sierra-Montana Crans, dar si o serie de premii la XV Coppa Inter-Europa de la Monza, avandu-i la bord pe cativa piloti din Formula 1 celebri. A urmat insa o perioada mai grea pentru acest exemplar istoric, atunci cand masina a fost vanduta si caroseria i-a fost inlocuita cu una de Porsche 906 Carrera 6, iar ulterior motorul i-a fost inlaturat. Automobilul a mai participat la curse intr-o forma complet neoriginala, dar in cele din urma a primit motorul initial si caroseria care trebuie. In final, masina a avut parte de o stare apropiata de cea originala, astfel incat departamentul Ferrari Classiche i-a acordat certificatul de originalitate.

Ferrari 250 LM

Din pacate, in ceea ce priveste masinile clasice, totul se rezuma la starea originala si la trecutul de pe circuit. De unde si diferenta de pret fata de aceeasi masina, dar care a obtinut victoria la Le Mans, o diferenta de vreo... 5 milioane de dolari. La aceeasi licitatie din Arizona acesta nu a fost unicul exemplar scump care si-a gasit un nou proprietar. A mai fost vandut un Ferrari 275 GTB/4 din 1967 vandut pentru suma de 3,6 milioane de dolari, dar si un model mai nou, un FXX Evoluzione sin 2005 care a obtinut suma de 1,6 milioane. O alta masina rara si scumpa a fost un exemplar de Lamborghini Miura SVJ din 1971 care, desi se astepta sa treaca de pragul celor 2 milioane, a primit sub 1,9 milioane de dolari. Un alt automobil interesant a fost un Audi Sport Quattro din 1984 vandut pentru 401.500 de dolari. In total, cei de la RM Auctions au reusit sa gaseasca noi proprietari pentru 90% din masinile vandute, incasand un total de peste 63,7 milioane de dolari in cateva ore.

Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LMFerrari 250 LM

Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LM

Ferrari 250 LM

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Ferrari 250 LM
mai multe