Un Ford Model A Coupe fabricat in 1929 face furori pe strazile din Romania

Un Ford Model A Coupe fabricat in 1929 face furori pe strazile din Romania
  • Masina are 90 de ani
  • Motorul este de 3.3 litri si cutia are 3 viteze
  • Una din primele masini fabricate in serie mare
Distribuie pe Facebook

Maine-poimaine face secolul. O masina fabricata dincolo de ocean in 1929, cand Ford dadea drumul productiei in masa a vehiculelor, reuseste cu brio sa circule si azi pe sosele. Dar nu orice sosele, ci din Romania. Iata povestea uneia din cele mai vechi automobile din tara noastra.

Soferul a condus o masina cum putini au sansa sa conduca in ziua de azi. E vorba de un Ford Model A Coupe, al doilea model construit in serie mare la inceputul secolului trecut. Aceasta masina are un motor de 3.3 litri, cutie cu 3 viteze si merge absolut impecabil, ca in prima zi, chiar daca au trecut nu mai putin de 90 de ani de cand a fost realizata in Statele Unite.

Ford Model A Coupe

In film ne este aratata si procedura de pornire a acestei masini, care face toti banii. Numai dupa ce conducem asa ceva, lipsit de frana sau directie asistate, fara nicio urma de confort si siguranta, putem aprecia nivelul la care au ajuns autoturismele zilelor noastre. Insa pasionatii nu cunosc varsta si apreciaza ce este bun si rar si care ne poate demonstra ca a trecut proba timpului. Se gandeste cineva acum ca un autoturism pe care il conduce zi de zi in 2018, va mai functiona sau exista si in anul 2108? Nu cred.

In cazul acestei masini, imaginile video spun mai multe cuvinte ca orice poveste. Pe langa masina speciala, trebuie sa-l ascultati si sa-l apreciati pe dl. Vlad, proprietarul acestei bijuterii care inca stie sa iubeasca vehiculele si sa le ingrijeasca.

Ford Model A Coupe

Ford Model A Coupe

Ford Model A Coupe

Ford Model A Coupe

Ford Model A Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford Model A Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2018