Un Mercedes-Benz 600 Landaulet ruginit s-a vandut cu peste 500.000 de Euro

Un Mercedes-Benz 600 Landaulet ruginit s-a vandut cu peste 500.000 de Euro
  • Masina are un motor V8 de 245 cp
  • Masina i-a apartinut unui dictator african
  • Landaulet se numeste tipul de caroserie
Distribuie pe Facebook

O epava ruginita a unui Mercedes, uitata intr-un garaj pentru mai mult de 30 de ani, s-a vandut la o licitatie din Paris pentru mai mult de jumatate de milion de euro. Este vorba de o limuzina Mercedes 600 Landaulet cu sase usi, modelul preferat al mai multor tirani ai secolului trecut, printre care Saddam Hussein, Pol Pot si Idi Amin.

Limuzina este un model din anul 1971, fiind privita ca "Sfantul Graal" al tuturor modelelor Mercedes. Ea a fost proprietatea unui sef de stat african, care insa nu a tratat-o la adevarata ei valoare, dupa care a ajuns sa fie abandonata intr-un garaj din Marea Britanie pentru o perioada mai mare de 30 de ani, scrie Daily Mail.

Recent, Mercedesul 600 Landaulet a fost scos la vanzare la una dintre licitatiile companiei RM Auctions in capitala Frantei, Paris. Daca estimarea initiala nu presupunea o suma mai mare de 120.000 de euro, la licitatie, limuzina de peste 6 metri lungime s-a vandut la un pret de aproape cinci ori mai mare. Mai precis, in jur de 540.000 de euro.

Mercedes 600 LandauletMercedes 600 Landaulet

Limuzina este intr-o stare deplorabila, plina de rugina, cu tapiteria roasa si interiorul distrus in totalitate. Pentru a o restaura, noul proprietar al Mercedesului 600 Landaulet trebuie sa mai plateasca peste un milion de euro.

Mercedes 600 a fost o masina de lux in anii '60-'70, in varful gamei aflandu-se cele 26 de modele Landaulet, a caror parte din spate a plafonului era retractabila, transformandu-le astfel in limuzine decapotabile. Scopul unei astfel de caroserii era permiterea ca demnitarul din spate sa isi salute poporul.

Mercedes 600 LandauletMercedes 600 Landaulet

La interior, modelul era echipat cu un televizor Sony de 9 inch, un radio Becker Grand Prix cu opt difuzoare, brate retractabile si perdele la geamuri.

Aceste motive l-au transformat pe 600 Landaulet in modelul preferat al unora dintre cei mai mari dictatori ai lumii, precum Saddam Hussein si Pol Pot. Acestia il foloseau indeosebi la paradele organizate cu ocazia diferitelor sarbatori.

Modelul are un motor V8 de 6.3 litri, capabil sa dezvolte 245 cp, configuratie ce ii permite sa atinga o viteza maxima de 201 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 10 secunde.

Mercedes 600 LandauletMercedes 600 Landaulet

Mercedes 600 LandauletCaroserie Landaulet pe un alt model Mercedes

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes 600 Landaulet
mai multe