Un Plymouth de 3.000 cai putere sau un BMW Seria 3 bine echipat?

Un Plymouth de 3.000 cai putere sau un BMW Seria 3 bine echipat?
  • Un Plymouth de 3.000 CP isi face aparitia la vanzare
  • Casa de licitatii spera sa obtina intre 50.000 si 70.000 de dolari
  • Automobilul cu pricina beneficiaza, printre altele, si de un sistem NOS
Distribuie pe Facebook

Intr-adevar, intrebarea noastra poate parea putin deplasata, insa exista o explicatie: ambele automobile se invart in jurul aceleasi sume de bani!

Vesti bune pentru colectionarii de automobile exclusiviste din intreaga lume. Un Plymouth model 57 va fi scos zilele acestea la vanzare in cadrul unei licitatii desfasurate in California, in perioada 1 - 3 august. Oficialii respectivei case spera sa obtina o suma cuprinsa intre 50.000 si 70.000 de dolari, o nimica toata daca tinem cont de raritatea acestui automobil.

Plymouth Pro Street Fury

Iar aici nu ne referim neaparat la faptul ca automobilul cu pricina a fost construit in urma cu mai bine de jumatate de secol. De asemenea, nu punem la socoteala nici faptul ca acest exemplar a ajuns candva macheta Hot Wheels sau vedeta prin numeroase carti si reviste auto, iar motorul sau de curse l-a ajutat pe legendarul Parnelli Jones sa castige cateva competitii prin anii '70. Nu.

Plymouth Pro Street Fury

Detaliul cu adevarat impresionant este ca, sub a sa caroserie retro, Plymouth-ul nostru ascunde nici mai mult, nici mai putin de 3.000 cai putere, propulsorul V8 de opt litri prezent la datorie bucurandu-se de numeroase imbunatatiri, printre care si un sistem NOS. In plus, din meniul tehnic nu lipseste nici indestructibila cutie 727 Torqueflite cu trei rapoarte, care livreaza intreaga putere unor pneuri Goodyear Eagle de dimensiuni mai mult decat generoase.

Plymouth Pro Street Fury

Mai mult de-atat si asa cum se poate observa si in cele cateva fotografii disponibile la acest moment, interiorul se poate mandri cu aceeasi configuratie ca acum 56 de ani, in timp ce exteriorul Plymouth-ului Pro Street Fury se remarca atat prin galeria de admisie aflata la vedere, cat si prin combinatia de rosu si auriu ce finiseaza intreaga caroserie. Important de precizat, automobilul este street legal!

Plymouth Pro Street Fury

Asadar, acestea fiind spuse, revenim la intrebarea noastra: Un Plymouth de 3.000 cai putere sau un BMW Seria 3 bine echipat?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Plymouth Pro Street Fury
mai multe