Un Renault 5 Turbo 2 isi asteapta viitorul proprietar pe un site de licitatii

Un Renault 5 Turbo 2 isi asteapta viitorul proprietar pe un site de licitatii
  • Un Renault 5 Turbo 2 isi asteapta viitorul proprietar pe un site de licitatii din SUA
  • Exemplarul cu pricina a fost fabricat in anul 1983 si are doar 102,000 kilometri la bord
  • Printre specificatiile tehnice ale modelului francez se numara si un 0 - 100 km/h in 6.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Daca aveti vreo cateva zeci de mii de dolari pe undeva si nu stiti ce sa faceti cu ei, va dam noi o idee: ce-ar fi sa cumparati un Renault 5 Turbo 2? Un astfel de model sta de un an pe un site de licitatii si inca nu si-a gasit viitorul proprietar.

Toti iubitorii de masini cunosc sau ar trebui sa cunoasca acest model francez, cu aripi evazate, motor turbo si o istorie uimitoare. Pentru a-i taia avantul Lanciei Stratos in cadrul raliurilor, vice-presedintele Renault din anii 80, Jean Terramosi, l-a rugat pe designerul de la Bertone, Marc Deschamps, sa deseneze o noua versiune sport a lui Renault 5 Alpine. Asa a luat nastere Renault 5 Turbo.

Primele 400 de exemplare au fost fabricate pentru a se conforma cu regulile Grupei 4, doar asa putand concura in etapele internationale de raliu. La scurt timp dupa ce omologarile s-au incheiat, o a doua varianta, mai ieftina decat originalul Turbo si cu numele Turbo 2, a fost conceputa.

Renault 5 Turbo 2 de vanzareRenault 5 Turbo 2 de vanzare

Renault 5 Turbo 2 de vanzare

Desi majoritatea pieselor fabricate din aliaj usor au fost inlocuite cu unele standard, masina avea aproape aceleasi performante: accelera de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde si avea o viteza maxima de 200 de km/h.

Exemplarul de vanzare este fabricat in anul 1983 si are doar 102,000 kilometri la bord. Masina este intr-o completa stare de functionare si totul este original, inclusiv motorul, exceptand evacuarea si jantele Minilite.

Chiar daca interioul este intr-o conditie buna, exteriorul lasa putin de dorit, dar nimic grav. Oricum, este ceva normal ca la o masina de 33 de ani sa mai apara cateva urme de uzura.

Partea proasta? De fapt, sunt doua: masina era listata anul trecut la 79.000 de dolari, iar suma curenta oferita este de 35.000 de dolari, asa ca nu e nici pe departe ieftina. Si a doua parte proasta: masina este in California, Statele Unite.

Renault 5 Turbo 2 de vanzareRenault 5 Turbo 2 de vanzare

Renault 5 Turbo 2 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (60) Poze Renault 5 Turbo 2 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Mai 2016