Unicul si originalul Batmobil din 1963 poate fi al tau! Dar la ce pret?

Unicul si originalul Batmobil din 1963 poate fi al tau! Dar la ce pret?
  • Masina este un Oldsmobile la origine
  • O parte din banii obtinuti se vor duce la o fundatie
  • Batmobilul a fost realizat in 3 ani de un tanar de 23 de ani
Distribuie pe Facebook

Credeai ca acele masini ciudate care fac amintire la filmul Batman sunt primele realizate pentru film? Iata ca originalul Batmobil dateaza din 1963 si a fost facut de Forrest Robinson iar acum este de vanzare. Iar...

Daca te gandesti la Batmobil, cu siguranta nu iti va veni in minte aceasta masina. Dar aceasta este unicul exemplar ce dateaza din 1963, o masina special realizata pentru filmul Batman din 1966, primul din aceasta serie de succes. Masina a fost realizata de catre un tanar de 23 de ani la acea vreme, numit Forrest Robinson, si este prima care a primit certificarea din partea DC Comics de a face turul tarii pentru a promova filmul Batman al anilor '60.

A durat 3 ani fabricarea acestui automobil si de atunci, datorita istoricului sau bogat, a fost vanduta si cumparata de mai multe ori. Chiar acum, aceasta masina unica este de vanzare in cadrul unui anunt de tip licitatie pe Ebay, unde suma a ajuns deja la 153.100 de dolari. La origine este un Oldsmobile 88 din 1956, dotat cu motor V8, insa ceea ce a fost la iesirea din uzina nu intereseaza pe nimeni.

Batmobile 1963

Acum, masina se vinde complet restaurata iar o parte din banii obtinuti prin vanzarea sa vor ajunge la o fundatie de binefacere. Speram sa atinga un pret mult mai mare, desi ultima oara, acum cativa ani, masina s-a vandut cam tot la acest pret, in jurul valorii de 160.000 de dolari. Si ar fi pacat sa nu adune o suma mare, fiind o masina unica in toata lumea cu o caroserie din fibra de sticla, realizata manual de Robinson in anii '60, dupa ce a admirat ani la rand benzile desenate cu Batman. Originala, dupa ce a fost realizata de Robinson, masina avea alta culoare si circula zilnic, dupa care a fost luata de DC Comics pentru promovarea filmului, moment in care a fost vopsita asa cum e azi.

Ulterior, masina a revenit la Robinson care a lasat-o de izbeliste intr-un hambar vreme de 40 de ani, dupa care, in 2008, a iesit la suprafata intr-o stare precara si a fost cumparata, restaurata si vanduta de mai multe ori. In cele din urma, masina a ajuns pe mana cuplului Alicia si Sid Belzberg care a facut si restaurarea finala. Dupa 11 luni de munca, masina a iesit cum vedeti in poze. Demna de cumparat pe Ebay de catre un pasionat de Batman si nu numai.

Batmobile 1963

Batmobile 1963

Distribuie pe Facebook
mai multe