Unul dintre cele mai importante Mustang-uri din istorie a fost restaurat. Masina a fost gasita abandonata pe un camp

Unul dintre cele mai importante Mustang-uri din istorie a fost restaurat. Masina a fost gasita abandonata pe un camp
  • Un prototip experimental
  • A fost gasit pe un camp din Texas in 2018
  • A fost cumparat de Craig Jackson
Distribuie pe Facebook

Acest Ford Mustang Shelby GT500 EXP, produs in 1967, tocmai a fost reconditionat in totalitate. Exemplare, considert a fi unul dintre cele mai importante Mustang-uri din istorie, a fost gasit abandonat pe un camp.

Inainte de a lansa un nou model de serie, producatorii de automobile dezvolta mai multe prototipuri pentru a testa diversele panouri de caroserie, piese, tehnologii etc. care mai tarziu isi vor face aparitia pe versiunea finala.

Shelby GT500 Little Red

Un astfel de prototip a fost si vedeta articolului nostru. Numele sau oficial este Shelby GT500 EXP Prototype, insa in randul pasionatilor de masini clasice americane este cunoscuta dupa porecla "Little Red".

Vorbim despre un Mustang "imbracat" ca un Shelby GT500 si care ascundea sub caroserie mai multe piese experimentale, inclusiv un propulsor V8 supraalimentat.

Shelby GT500 Little Red

Considerat a fi unul dintre cele mai importante Mustang-uri din istorie, acest Shelby GT500 EXP a disparut fara urma in 1967. Multi au crezut ca a fost distrus, altii ca a fost vandut in timpul testelor. Little Red avea, insa, sa fie gasit 51 de ani mai tarziu pe un camp din Texas.

Rosul aprins care o data atragea toate privirile isi pierduse luciul, partea frontala a fost demontata aproape complet iar motorul si cutia de viteze s-au pierdut si ele. Cu ajutorul mai multor specialisti, Craig Jackson (directorul executiv al casei de licitatii Barrett-Jackson) a reusit sa autentifice si mai apoi sa cumpere aceasta masina cu adevarat speciala.

Shelby GT500 Little Red

Shelby GT500 Little Red

A urmat mai apoi un amplu proces de restaurare care tocmai a fost finalizat. Little Red a fost expus, in toata splendoarea lui, la cel mai recent eveniment organizat de casa de licitatii Barrett-Jackson alaturi de doua Shelby-uri GT500 de ultima generatie si de un alt prototip de GT500 clasic poreclit "Green Hornet".

Shelby GT500 Little Red

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Shelby GT500 Little Red
mai multe